- Endelig kan vi se mer framover

Men Lyn kan ikke love et rush av nye spillerkontrakter.

KRINGSJÅ (Dagbladet.no): Etter lengre tids forhandlinger ble det i dag klart at Lyn kjøper aksjeselskapet FC Lyn Oslo for én krone.

Avklaringen er ikke minst til glede for de som først og fremst skal fokusere på sportslig utvikling. De har klart å holde klubben på et høyt nivå, tross stor uro i og rundt Ullevaal.

Når eks-eier Atle Brynestad nå er ute av bildet, intensiveres jakten på nye eiere.

- Når vi får nye eiere på plass, så blir det lettere å vite hvilke rammer man skal forholde seg til, sier hovedtrener Henning Berg til Dagbladet.no.

- Må legge en plan

Berg har, i likhet med mange av spillerne, ventet på en slik avklaring blant annet med tanke på sin egen framtid i klubben.

- Jeg trives veldig godt i Lyn, og når de kommer i posisjon til å kunne diskutere min framtid her, er jeg så klart åpen for det, sier treneren.

- Når alt er på plass på eiersiden, må vi sette oss ned og legge en ny plan for den videre sportslige satsningen, forventer Berg.

KAN SE FRAMOVER: Sportslig direktør Torgeir Bjarmann gir Henning Berg en klem, og det kan han gjøre med god grunn. Lyn har holdt godt sportslig nivå tross trøbbel på nesten alle andre fronter. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
KAN SE FRAMOVER: Sportslig direktør Torgeir Bjarmann gir Henning Berg en klem, og det kan han gjøre med god grunn. Lyn har holdt godt sportslig nivå tross trøbbel på nesten alle andre fronter. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX Vis mer

Sportslig direktør Torgeir Bjarmann ser fram til mer ro etter dagens offentliggjøring.

- Nå kan vi endelig tenke mer på framtida igjen. Dette gir oss mulighet til å legge planer lenger fram i tid, sier han til Dagbladet.no etter at nyheten ble offentliggjort i dag.

Bjarmann har sjøl vært involvert i noen av kontroversene som har ridd klubben den siste tida, men dette ønsker han ikke å snakke mer om nå.

- Nå er vi ferdig med dette, samtidig som vi har lært mye av det. Det viktigste er å holde fokus. Nå ønsker vi å se framover, understreker han.

- Ingenting er umulig

Og det bør han saktens gjøre, for det er mye arbeid som er stilt i bero i påvente av nødvendige avklaringer på økonomi- og eiersiden.

Blant annet er det mange spillere som trenger ny kontrakt, hvis klubben skal ha noe håp om å beholde dem.

- Nå skal vi jobbe hardt med re-signeringer. Vi har forsøkt å forberede oss så godt vi kunne, men det er klart vi kan være mer konkrete i kontraktsforhandlingene framover, påpeker han, vel vitende om at det er masse arbeid som venter.

- Endelig kan vi se mer framover

- Men ingenting er umulig, fastslår den tidligere toppspilleren.

- Kan vi vente et rush av spillersigneringer i Lyn framover?

- Hmm, noe sånt kan jeg ikke love, svarer han.

Berg skryter av Brynestad

Det eneste som er sikkert, er at det videre arbeidet skjer uten Atle Brynestad, investoren som har vært i klubben i ti år.

- Han har bidratt med mye, både økonomisk og når det gjelder beslutninger, skryter Berg uoppfordret.

Tidligere har han stilt seg spørrende til tidspunktet Brynestad velger å trekke seg ut på, men virker nå å ha innfunnet seg med situasjonen.

- Når han nå først velger å gå ut, er det fint om det ikke trekker ut i tid å få nye ordninger på plass, håper Berg.