Endelig klar etter tungt skadeavbrekk

Katrine Lunde er kvitt lårskaden, og er klar til kamp mot Slovenia.

GÖTEBORG (Dagbladet.no): Katrine Lunde (26) - Norges soleklare førstevalg mellom stengene - har ikke hatt en ideell oppladning til EM.

Aalborg-målvakten med 70 landskamper har slitt med en overbelastning bak venstre lår, og gikk glipp av de to første kampene i Møbelringen Cup.

Hun var på banen igjen mot Russland, og viste etter pause hvor viktig hun er for laget. De siste dagene har hun trent gradvis hardere, og i går deltok hun nesten for fullt igjen.

- Kjenner ingenting

Lunde fullførte ettermiddagens trening i EM-arenaen Scandinavium uten problemer, og er spilleklar til morgen dagens kamp mot Slovenia.

- Jeg kjenner ikke noe når jeg spiller, så jeg vil vel si jeg er 100 prosent frisk, sier Katrine til Dagbladet.no.

Hun innrømmer at det ikke har vært lett å se de andre jentene trene for fullt.

- Det har vært litt tungt, men jeg må bare tenke på at jeg tross alt har vært heldig. Jeg er spilleklar nå, i tide til EM-åpningen, sier 26-åringen.

SMERTEFRITT: Katrine Lunde har ikke lenger vondt i låret. Det lover godt foran morgendagens kamp mot Slovenia. Foto: STIAN HARALDSEN
SMERTEFRITT: Katrine Lunde har ikke lenger vondt i låret. Det lover godt foran morgendagens kamp mot Slovenia. Foto: STIAN HARALDSEN Vis mer

Solide tall fra VM

Det er ingen tvil om at førstemålvakten er viktig for Norge. Til tross for at VM ble en nedtur for de norske jentene, vartet Katrine opp med en redningsprosent på 43.

Bare to keepere - Laurence Maho (Frankrike) og Tatiana Alizar (Russland) - kunne vise til en bedre statistikk.

Mot Russland i Håkons Hall for snart to uker siden hadde hun en redningsprosent på 40 - noe som er imponerende med tanke på den svake førsteomgangen.

Selv om Terese Pedersen og Kari Aalvik Grimsbø stadig tar nye steg mellom stengene, er det Lunde som har erfaringen på internasjonalt nivå - og den skal ikke undervurderes i et mesterskap.

Tar med seg poeng

I tillegg til Slovenia møter de norske jentene Polen og Tyskland i gruppespillet. De tre beste går videre til mellomrunden, men med tanke på medaljeambisjonene vil det være svært viktig å få med seg poeng inn i den andre runden.

Lagene tar med seg de poengene de har samlet mot de to andre lagene som går videre fra gruppa.

Endelig klar etter tungt skadeavbrekk

Da Norge kom på 9. plass i VM i fjor fikk de ikke med seg noen poeng fra gruppespillet, og mellomspillet ble veldig tungt.

Håndballjentene har imidlertid gode sjanser til å få maks utbytte og fire poeng inn i mellomrunden, som også spilles i Göteborg.

TØYDE GODT UT: Katrine tar ingen sjanser, og brukte store deler av treninga på uttøying.