Sjakk-VM i New York

Endelig klarte Magnus å kjempe seg til VM-seier etter flere store tabber

Magnus Carlsen utlignet i det tiende VM-partiet.

TIENDE RUNDE: Regjerende verdensmester Magnus Carlsen (bildet) spilte torsdag det tiende partiet i sjakk-VM i New York mot den russiske utfordreren Sergej Karjakin. Endelig klarte han å vinne. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
TIENDE RUNDE: Regjerende verdensmester Magnus Carlsen (bildet) spilte torsdag det tiende partiet i sjakk-VM i New York mot den russiske utfordreren Sergej Karjakin. Endelig klarte han å vinne. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Carlsen - Karjakin 1 - 0

NEW YORK (Dagbladet): Den regjerende verdensmesteren, Magnus Carlsen, varslet på forhånd at han hadde tatt av silkehanskene og gikk for seier i det tiende partiet i sjakk-VM i New York.

Og endelig lyktes det for nordmannen. I en høydramatisk fase av partiet brøt de norske fansene plutselig ut i høylytt jublet over det 56. trekket da det var spilt over 5,5 timer av det tiende partiet.

- Dette er nok over, konkluderer sjakkeksperten Lawrence Trent på den internasjonale sendingen, og det hadde han rett i.

Carlsen vant partiet og møtte NRK med et bredt smil etter kampen.

- Jeg er veldig sliten, men jeg er fryktelig letta og fryktelig glad. Det er ingenting som er vunnet ennå, men det ser annerledes ut nå. Det ser mye lysere ut, sier Carlsen.

Sjakkongen ble møtt av en voldsom jubel da han kom ut til fansen etter partiet.

- Det var greit å vinne et parti, det var lenge siden sist. Det var knallhardt arbeid i dag også, med oppturer og nedturer. Men det gikk til slutt, sier Carlsen til NRK.

Karjakin så naturlig nok skuffet ut i pressesonen etter kampen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer