MATCHVINNER: Stabæks Bjarni Olafur Eiriksson jubler etter scoring like før pause. Den ble avgjørende mot Brann.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
MATCHVINNER: Stabæks Bjarni Olafur Eiriksson jubler etter scoring like før pause. Den ble avgjørende mot Brann. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Endelig klarte Stabæk å score først

Og dermed lo de sist. Brann nærmer seg nedrykksplass.

||| ULLEVAAL (Dagbladet): Stabæk — Brann 2-1.

Endelig lyktes Stabæk med å bli kvitt «forbannelsen» som har plaget dem i sesongåpningen: For første gang på elleve forsøk klarte de å score det første målet i en tippeligakamp.

- Ja, vi snakket om det før kampen. Det er faktisk veldig viktig, selv om det sikkert høres ut som en klisjé, sier Espen Hoff til Dagbladet.

Stabæk-vingen var mannen bak årets første 1-0-mål for Stabæk. Sjansen var en gavepakke fra et rufsete Brann-forsvar, men avslutningen var snadder fra Hoff:

Birkir Mar Sævarsson klarte ikke å klarere skikkelig, Hoff fikk ballen på 20 meters hold, la an og plasserte den nesten oppe i krysset med innsiden av foten.

- Det er en posisjon jeg liker å avslutte fra, sier den høyrebeinte venstrevingen.

Brann virket særdeles sløve i starten, og Mikkel «Mix» Diskerud burde gjort 2-0 da han var helt alene gjennom med Håkon Opdal.

Også Johan Anderson var på vei gjennom da han ble taklet i siste sekund.

Ny sjøltillitEtter 29 minutter var det i stedet Brann som fikk en utlikning litt ut av det blå. Petter Vaagan Moen fikk ballen like utenfor Stabæk-feltet, og da ingen presset ham, lappet Brann-vingen til med venstreslegga.

Ballen skiftet retning på et Stabæk-bein, og Jon Knudsen var sjanseløs.

Scoringen så ut til å gi Brann ny sjøltillit. De fikk løftet spillet sitt, men var aller farligst da de kontret anført av Diego Guastavino, som serverte til Huseklepp. Landslagsspissen fikk legge til rette og skyte temmelig upresset, men satte ballen forbi lengste stolpe.

På overtid i andre omgang gikk Stabæk på nytt i ledelsen da den islandske backen Bjarni Olafur Eiriksson steg opp ved bakerste stolpe og nikket inn et innlegg fra Espen Hoff.

Huseklepp-finter Det tok nesten 20 minutter av andre omgang før det skjedde noe som minnet om en målsjanse. Igjen var det Espen Hoff med innsiden av foten som forsøkte seg på en slags kopi av 1-0-målet, men satte den over.

Stabæk fortsatte å nærme seg scoring, men litt upresise framspill og mottak gjorde at Opdal kunne hindre avslutninger.

Erik Huseklepp sto for et av kampens høydepunkter da Stabæk-spillerne lå strødd rundt ham i feltet etter et par dragninger som bare han kan det. Men avslutningen, som fort kunne gitt utlikning, kom aldri fra Brann-spissen.

- Jeg fintet dem ned på bakken, men de lå fortsatt i veien, sier Huseklepp til Dagbladet om nølingen inne i feltet.

HJALP IKKE: Branns Petter Vaagan Moen (i midten) jubler etter sin scoring.Foto: Heiko Junge / Scanpix
HJALP IKKE: Branns Petter Vaagan Moen (i midten) jubler etter sin scoring.Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

For det er vanskelig å finte vekk spillere som ligger på bakken.

Bra moral Dermed endte en veldig sjansefattig andreomgang målløst, og Stabæk vant sin tredje kamp for sesongen - den første på de fem siste kampene. Laget har fått en liten luke ned til bunnstriden.

- Det var spillemessig bra, og også kampmessig bra. Vi viser bra moral. En spiller som Mix går fysisk til verks i tillegg til at han er fintspillende, sier Stabæk-trener Jan Jönsson.

Brann ligger nå fjerde sist på tabellen, bare ett poeng foran Kongsvinger og Hønefoss.

- Vi er ikke tilstede fra start, og det blir ikke bedre av at Stabæk scorer på sin første sjanse. Vi var enige om å skyte mye, og på første skudd fikk vi mål. Men jeg synes det er for jævlig at vi slipper dem til, lar dem slå relativt upresset inn og score 30 sekunder på overtid i første omgang. Det er for dårlig av oss som lag, sier Branns trener Steinar Nilsen.

DÅRLIGE TIDER: Branns keeper Håkon Opdal depper etter scoring nummer to fra Stabæk.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
DÅRLIGE TIDER: Branns keeper Håkon Opdal depper etter scoring nummer to fra Stabæk. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer