- Endelig kliner jeg til igjen

Anders Jacobsen tangerte Malysz i skiflyging.

PLANICA/OSLO (Dagbladet.no): Bare 14 poeng skiller Anders Jacobsen og polske Adam Malysz i v-cupen foran ettermiddagens renn i skiflyging.

I kvaliken i formiddag fikk Jacobsen en etterlengtet opptur, et hopp som kan bli vendepunktet for ham i innspurten i v-cupen.

22-åringen hoppet 212 meter.Det er personlig rekord for hoppukevinneren.

- Dette trengte jeg. Endelig kliner jeg til igjen. Jeg er blitt tøffere i hodet. Nå skal jeg kjempe om hver meter og hvert poeng, sier Anders til Dagbladet.no.

God opplevelse

Malysz hoppet 2,5 meter lenger enn nordmannen, men stilen ga de to eksakt samme poengsum og delt andreplass i generalprøven i mammutbakken.

- Det var en god opplevelse, i hvert fall å være i nærheten igjen. Men jeg kan hoppe mye lenger enn dette, sier Anders.

Sigurd Pettersen vant kvaliken i dag, han hoppet 214 meter og slo Jacobsen og Malysz med 1,4 poeng. Den tidligere hoppukevinneren har en pers på 219 meter.

KLINKET TIL: Anders Jacobsen sikret seg en andreplass i kvaliken til ettermiddagens renn. Her fra treninga i går. Foto: Scanpix/Reuters
KLINKET TIL: Anders Jacobsen sikret seg en andreplass i kvaliken til ettermiddagens renn. Her fra treninga i går. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

- Dette er hardt, jeg var skikkelig nervøs på toppen. Men jeg fikk en fin følelse av å fly nedover, sier Sigurd til Dagbladet.no

Bardal og Hilde i toppen

Anders Bardal og Tom Hilde hoppet også godt, med henholdsvis 206,5 og 202,5 meter. Det holdt til 5. og 7. plass.

Selve rennet skal starte kl. 15.30 i ettermiddag.

- Endelig kliner jeg til igjen