I GANG IGJEN: Henrik Ingebrigtsen, her under 1500 meteren han vant i NM i friidrett i Kristiansand ifjor.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
I GANG IGJEN: Henrik Ingebrigtsen, her under 1500 meteren han vant i NM i friidrett i Kristiansand ifjor. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Endelig konkurrerer han igjen

Ingebrigtsen med sterk sesongåpning.

Mellomdistanseløperen Henrik Ingebrigtsen innledet sesongen med 3.39,07 på 1500 meteren i Payton Jordan Invitational søndag.

Det ga tredjeplass i det første heatet på distansen, der amerikaneren Chris O'Hare vant med 3.38,48. Ingebrigtsen lå godt plassert i feltet gjennom hele løpet, men sa etterpå at han måtte slite litt med å holde posisjonen.

- Det gikk ikke så altfor fort i feltet, men jeg følte meg litt tung og måtte slite litt for å holde posisjonen min. At det ble slik kommer nok av at jeg har mye tung trening i kroppen nå, sa Henrik Ingebrigtsen til manager Jasper Buitink etter løpet.

Broren Filip løp i det fjerde heatet. Han kom i mål på 3.46,12, og også han har grunn til å være fornøyd, for det er den fjerde beste tiden han har oppnådd på 1500 meter noensinne. Tiden ga forresten også andreplass i heatet.

Medaljemål Henrik Ingebrigtsen slo gjennom for alvor i fjor. Først overrasket han alle med å vinne gullet på 1500 meteren i EM i Helsingfors etter en fantastisk spurt. Deretter klarte han femteplassen i finalen på 1500 meteren i London-OL.

I år er det selvsagt VM i Moskva som er det store målet, og Ingebrigtsen har ikke lagt skjul på at han har store ambisjoner. Etter at han løp inn til femteplassen i London i fjor, sa han at det neste han gikk for var medalje i VM. Det er slett ikke umulig at han kan klare, for han er en fantastisk spurter.

Søndag var det et samlet felt som kom til mål i Stanford, og selv med tunge bein klarte Ingebrigtsen å spurte inn til tredjeplassen. Det viser at framgangen har fortsatt gjennom vinteren.

Årsbeste Det var ikke bare brødrene Ingebrigtsen som deltok i Stanford søndag. På 400 meter for kvinner løp Line Kloster inn til annenplassen med 53,35 sekunder. Det er årsbeste for henne. I søndagens stevne var det bare britiske Victoria Ohurugu som var bedre enn henne med 52,62 sekunder.

Kloster har tatt et steg videre i løpet av vinteren, for i innendørssesongen satte hun flere norske rekorder på favorittdistansen. Det skal bli spennende å følge henne utover sommeren.

Søndag løp hun dessuten under langt fra perfekte forhold. Det var mye vind og med en temperatur på over 30 grader.

Martine Eikemo Borge løp 800 meter i søndagens stevne i California. Hun klarte 2.06,29 i det andre heatet og fikk tredjeplassen med det resultatet. Godkjent også av ungjenta som i Norge løper for Fana, men i USA representerer Arkansas.

(NTB)