Endelig kunne Bardal kysse krystallkula

Første norske sammenlagtvinner i hopp på 18 år.

HISTORISK: Anders Bardal er tredje nordmann som vinner verdenscupen i hopp sammenlagt. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HISTORISK: Anders Bardal er tredje nordmann som vinner verdenscupen i hopp sammenlagt. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Anders Bardal sikret i dag sammenlagtseieren i verdenscupen i hopp. På plass i Planica i Slovenia var den norske hopplegenden Bjørn Wirkola, som overrakte Bardal krystallkula som beviser at han har vært sesongens beste skihopper.

Bardal er første nordmann som klarer den bragden siden Espen Bredesen gjorde det for 18 år siden - den sesongen det var OL på Lillehammer.

Vegard Opaas var den første av bare tre nordmenn som har vunnet verdenscupen i hopp siden den startet i 1979-80-sesongen. Opaas vant sammenlagt i 1986-87.

Bare ett hopp Bardal ble nummer 23 i dagens renn, som ble avsluttet etter bare ett hopp på grunn av vanskelige vindforhold i Planica.

Gregor Schlierenzauer var eneste utfordrer til Bardal foran helgas to avsluttende renn, og lå 123 poeng bak nordmannen.

Den egentlige avgjørelsen falt i fredagens renn, da Bardal ble nummer 12 mens Schlierenzauer tok femteplassen. Etter det ble forspranget redusert, men bare til 100 poeng. Dermed måtte østerrikeren vunnet mens Bardal ikke tok poeng i dagens verdenscupfinale.

Dynket i sjampis Schlierenzauer ble nummer fire i dag, og endte 58 poeng bak Bardal sammenlagt. Østerrikeren, som vant verdenscupen for tre år siden, var en av de første som var framme hos Bardal og gratulerte da meldingen om avlysningen nådde hopperne som satt og ventet på å starte andre omgang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer