Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Endelig kvitt tvangstrøya»

To dager etter at trener Geir Myhre fikk sparken i Stjernen etter fire strake tap, tente Fredrikstad-laget til igjen og slo serieleder Storhamar.

HAMAR (Dagbladet): - Den siste tida med Geir Myhre var det veldig tungt. Selv mistet jeg selvtilliten fullstendig, og hadde ikke trua verken på meg selv eller det jeg drev med. I kveld syntes jeg det gikk mye lettere. Endelig er jeg kvitt tvangstrøya jeg har hatt gjennom hele høsten, sier Stjernens finske senter Tommy Kiviaho til Dagbladet.

Sleit mest

Etter det Dagbladet erfarer, var det trioen Kiviaho, Pasi Kangas og Kimmo Kytölaakso som sleit mest under Myhres trenerregime. Sistnevnte var banens bestemann i går kveld, og reddet seieren med periodevis glimrende keeperspill.

- Det gikk bra, men jeg fikk god hjelp av spillerne foran meg. De jobbet bra defensivt, og har sin del av æren for seieren, sier Kytölaakso etter kampen.

Stjernen avgjorde kampen med to mål i førsteperioden. Laget var effektivt i angrep, tettet igjen i midtsonen og kriget hele veien.

- Vi tettet bra igjen, men ble litt for defensive. Nå gjelder det å beholde seiersfølelsen, sier den nye spillende treneren, Per Lundell.

Han skal være hovedtrener ut sesongen, med Jørgen Wahlberg og Thomas Hansen som assistenter.

- Etter at vi ble enige med Geir Myhre om å avslutte samarbeidet, har vi fått tilbud på to svenske og èn amerikansk trener. Vi takket nei til alle tre, og er helt sikre på at Per Lundell vil trene laget ut sesongen. Han har stor rutine, og rik erfaring fra spill på øverste nivå i Sverige og Tyskland, sier Reidar Sundt, sportslig leder i Stjernen.

- Ta oss i nakken

Tapet gjorde at Storhamar mistet serieledelsen til Trondheim. På de sju siste kampene har Hamar-laget bare scoret 10 mål. I går vant Storhamar skuddstatistikken 35-21.

- Vi får ta oss sjøl i nakken og blø mer ute på isen. Du vinner ikke hockeykamper ved å score så lite, sier veteranen Tom Erik Olsen etter å ha satt inn hjemmelagets eneste mål.

- Vi produserer nok sjanser, men er ikke kalde nok foran kassa. Foruten å sløse, synes jeg også at vi ga bort to billige mål, sier Storhamar-trener Petter Salsten etter tapet.

NY TENNING: - I kveld syntes jeg det gikk mye lettere, sier Stjernens finske senter Tommy Kiviaho til Dagbladet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media