Endelig lekte Arsenal seg igjen

Nedsablet Reading.

(Dagbladet.no): Arsenal - Reading 2-0.

Arsenal-manager Arsène Wenger legger ikke skjul på at han har lagt bak seg sin tyngste uke i klubben.

To uavgjorte, et tap og Champions League-exit mot Liverpool og tap og farvel til Premier League-gullet mot Manchester United kan ta humøret fra hvem som helst.

Men i dag fikk franskmannen iallfall en etterlenget opptur.

- Det som skjedde i dag var viktig for stoltheten vår, både for fansen og for oss sjøl. Vi er alle skuffet over sesongen, med hvordan den sluttet, sier Cesc Fabregas, ifølge Sportinglife - og med det oppsummerer han nok følelsen mange Arsenal-venner sitter med.

Walcott gikk foran
Anført av en frisk Theo Walcott, som i dag fikk spille fra start, gikk londonlaget rett i strupen på Reading - og de slapp ikke taket før motstanderne var filleristet i London.

Da dommeren blåste av, sto det 2-0, men det kunne vært veldig, veldig mye mer.

For tross at bortelaget brukte alle midler, skapte Arsenal sjanse på sjanse, deriblant et van Persie-frispark som traff to stenger, et Walcott-skudd i tverrliggeren og et forsøk fra Cesc Fabregas som ble reddet på streken.

Adebayor og Silva nettet

HØYT OPPE IGJEN: Cesc Fabregas og de andre Arsenal-spillerne kunne i dag smile etter en tung uke. Khalifa Cissé og Reading fikk unngjelde. Foto: DYLAN MARTINEZ/REUTERS/SCANPIX
HØYT OPPE IGJEN: Cesc Fabregas og de andre Arsenal-spillerne kunne i dag smile etter en tung uke. Khalifa Cissé og Reading fikk unngjelde. Foto: DYLAN MARTINEZ/REUTERS/SCANPIX Vis mer

De to eneste målene kom med åtte minutters mellomrom i første omgang.

Først, etter en halvtimes spill, fikk Emmanuel Adebayor ballen fra Kolo Toure, før den førstnevnte togoleser satte ballen sikkert til høyre for keeper Marcus Hahnemann.

I det 38. minutt fulgte så Gilberto Silva opp noe som så ut som et strålende skudd opp i venstre kryss, men som nok må trekkes litt i stil fordi det gikk via André Bikeys lugg.

Endelig lekte Arsenal seg igjen