Endelig løsnet det for Kamara: - Måltørken har irritert meg og gnagd litt

Scoret hat-trick mot Sarpsborg 08.

• Sarpsborg 08 - Molde 1-4 (0-2)

SARPSBORG STADION (Dagbladet): Etter en turbulent uke hvor keeperstjerna Ørjan Nyland har blitt solgt til Ingolstadt og Tor Ole Skullerud offentliggjorde at han gir seg som Molde-trener etter sesongen, viste Skulleruds mannskap klasse mot Sarpsborg 08.

Moldenserne hadde gått tre kamper uten å vinne forut for oppgjøret, men fremsto i kveld bunnsolide bakover og lekne framover. I første omgang scoret Ola Kamara og Sander Svendsen hvert sitt mål, før førstnevnte ordnet 0-3 på frekt vis elleve minutter etter sidebytte.

Da begynte fraksjoner av et frustrert hjemmepublikum allerede å rusle hjemover, noe man vanskelig kan klandre dem for. Bojan Zajic reduserte én gang på overtid, men det var aldri noen tvil om hvem som kom til å vinne. Og bare for å gjøre ydmykelsen komplett lobbet Kamara inn sitt tredje mål sekunder før full tid.

- Jeg har hatt en måltørke som har irritert og gnagd litt, men jeg håper på ketchupeffekten nå. Det var deilig i dag. Det er herlig å score hat-trick og være på gang igjen, sier en lykkelig Kamara til Dagbladet.

Mye å bevise Molde har aldri plukket mer poeng enn de gjorde forrige sesong, men i løpet av et drøyt halvår er situasjonen relativt drastisk forandret. Den regjerende serie- og cupmesteren lå hele 11 poeng bak tabelleder Rosenborg før kveldens seier, og på onsdag forsvant landslagskeeper Nyland til Tyskland, mens Skullerud bekreftet at han gir seg som Molde-trener etter sesongen.

Om man så på terminlisten før oppgjøret, var ikke situasjonen noe lysere:

Før kampen mot Sarpsborg 08 hadde blåtrøyene fra Romsdal nemlig ikke vunnet siden 6-1-seieren over bunnplasserte Sandefjord 30. mai. Med den ytterligere usikkerheten rundt framtida som kom fram i går, var det derfor et lag med mye å bevise som hadde tatt turen til Østfold.

Viste kvalitet Da dommer Tommy Skjerven blåste i gang oppgjøret på Sarpsborg stadion så det imidlertid ikke ut som Molde-spillerne hadde latt seg forstyrre av de nevnte elementene.

I stedet var det et skjerpet Skullerud-mannskap som tok kommandoen fra start. Bare seks minutter var spilt da kaptein Martin Linnes snappet ballen 30 meter fra Sarpsborg 08s mål og spilte gjennom Svendsen som hadde gått på et lurt bakromsløp.

Svendsen fikk både tid og mulighet til å orientere seg, derfor så unggutten også Kamara i perfekt posisjon foran mål. Med en hard og kontant pasning ga 17-åringen Kamara en enkel jobb med å sette inn 0-1 i tomt bur fra kloss hold.

Svendsen doblet Det gikk heller ikke mer enn et kvarter før Molde satte inn dagens andre scoring. Hjemmelaget virket totalt hjelpeløst, men angrepet fra Molde var til gjengjeld utsøkt:

Det startet med tidligere Sarpsborg 08-spiller Mohamed Elyounoussi som vendte opp i mellomrommet og slo en presis stikker til Knut Olav Rindarøy. Venstrebacken hadde timet det dype løpet sitt perfekt og brukte ett touch på å finne en umarkert Svendsen 13 meter fra mål.

17-åringen, som allerede sto med én assist, fikk resten til å se oppsiktsvekkende enkelt ut. Med et millimeter presist mottak ga han seg selv muligheten til å plassere inn 0-2 ved å prikke de lengste nettmaskene bak S08-keeper Quentin Westberg. Det var et øyeblikk av kvalitet i sin skjønneste form, signert Moldes supertalent.

- Jeg ser Knut Olav kommer ned på venstresida. Vi får øyekontakt og da holder jeg igjen løpet mitt litt. Når han spiller ballen til meg, tar jeg et kjapt touch og setter ballen ned i hjørnet, forteller Svendsen til Dagbladet.

0-1 Her setter Kamara inn sitt og Moldes første for kvelden. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
0-1 Her setter Kamara inn sitt og Moldes første for kvelden. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

- Jeg syns vi gjør en fantastisk kamp. Vi har full kontroll fra start til slutt. Jeg er veldig fornøyd, fortsetter spissen, før han får skryt av sjefen.

- Jeg kan si veldig mye pent om Sander. Det har det vært hele sesongen. Han har tatt enormt store steg siden i fjor. Han har stabilisert seg allerede. Det er imponerede av en unggutt, sier Skullerud til Dagbladet.

Lekte seg Bare elleve minutter etter sidebytte ville imidlertid Kamara vise at det var mulig å gjøre det enda vakrere, da Linnes igjen inntok regissørrollen og åpnet S08-forsvaret med en perfekt vektet pasning.

Alene med keeper Westberg hadde likevel Kamara en jobb å gjøre, en jobb han skulle vise seg å utføre på utmerket vis. For da midtstopper Habib Bellaid kom vaklende tilbake, etter allerede å ha solgt seg billig bare sekunder før, og Andreas Nordvik var på full fart inn fra venstrebacken, ville mange spisser latt seg stresse.

Kamara holdt imidlertid hodet kaldt og dro av begge, i tillegg til Westberg, før han løftet ballen opp i nettaket.

0-3: Kamara fintet ut tre Sarpsborg-spillere før han scoret sitt andre for kvelden. 
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
0-3: Kamara fintet ut tre Sarpsborg-spillere før han scoret sitt andre for kvelden. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Det gledet Linnes, som var kaptein ettersom Nyland er solgt og Vegard Forren sonet karantene.

- Vi spiller en solid bortekamp. Vi får kampen inn i vårt spor. Vi ligger tett og kompakt defensivt og får kontret på dem i første omgang. I pausen blir vi enige om å gå ut og drepe kampen, og det føler jeg vi gjør, sier Linnes til Dagbladet.

- Hvordan føltes det å være kaptein?

- Det er veldig gøy. Samtidig er det ikke så annerledes enn vanlig. Det gjelder å stå fram som et godt forbilde, og det føler jeg at jeg får til i dag. Jeg er veldig stolt og glad over å ha den rollen i dag.

- Strålende Med Kamaras tredje scoring var seieren sikret, men helt på tampen fikk likevel Bojan Zajic trillet inn et trøstemål, før Kamara igjen viste seg fram da han lobbet inn en ny scoring sekunder før slutt.

- Jeg syns prestasjonen var strålende. Det var en fortsettelse på det vi gjorde på Lerkendal sist kamp, som også var veldig bra. Det var solid hele veien, sier Skullerud fornøyd.

Fornøyd var derimot ikke trenerkollega og Sarpsborg 08-trener Geir Bakke.

- Veien videre for oss er mot Stabæk neste søndag. Vi må få folk på plass i hverdagen, både strukturelt, mentalt og treningsmessig. Det er det som skjer der ute på banen hver dag som skal gjenspeile seg i helgene. Vi er litt nedi med hånda nå, men vi gråter ikke. Vi skal reise oss og komme sterkt tilbake, sier Bakke til Dagbladet, vel vitende om at laget ligger på 9. plass i Tippeligaen.

GOD TONE: Avtroppende Molde-trener Tor Olav Skullerud slo av en prat med S08-assistent Tom Freddy Aune før oppgjøret.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
GOD TONE: Avtroppende Molde-trener Tor Olav Skullerud slo av en prat med S08-assistent Tom Freddy Aune før oppgjøret. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer