SCORTE DET FØRSTE: Georg Mourad sendte hjemmelaget i ledelsen med sin scoring fem minutter ut i kampen. Foto: Scanpix
SCORTE DET FØRSTE: Georg Mourad sendte hjemmelaget i ledelsen med sin scoring fem minutter ut i kampen. Foto: ScanpixVis mer

Endelig løsnet det for Tromsø

Stabæk sløste med sjansene.

|||TROMSØ (Dagbladet): Tromsø - Stabæk 3-0.

De hadde ikke scoret et eneste mål hjemme på Alfheim Stadion etter fotballferien, men i kveld løsnet det endelig for Tromsø. To mål av George Mourad og ett av Remi Johansen sørget for en etterlengtet 3-0 seier hjemme mot Stabæk.

Dagens tomåls-helt på Alfheim,, George Mourad, var strålende fornøyd etter kampen. Den svenske spissen har ikke scoret siden april og innrømmer at han har merket presset.

- Det har vært en tung tid, så det er klart jeg er lettet over å få det til. Jeg har jo hele tiden blitt minnet på at jeg ikke har scoret, forteller Mourad.

- Selvtillitt er alt for en fotballspiller og det er klart det går utover selvtilliten å ikke score mål, innrømmer svensken.

Misfornøyd Jönsson
Stabæk hadde på sin side all grunn til å være misfornøyd med resultatet. Bortelaget skapte en rekke store sjanser, men verken en skadefri Daniel Nannskog eller noen av de andre Stabæk-spillerne klarte å få ballen i mål.

- Jeg er veldig fornøyd med førsteomgangen. Dessverre får vi ikke uttelling på sjansene, mener Stabæk-trener Jan Jönsson.

Stabæk var nemlig best i en fartsfylt og sjanserik førsteomgang.

Skeiv start
Men før bortelaget i det hele tatt hadde kommet ordentlig i gang var riktig nok Tromsø allerede i ledelsen.

Tommy Knarvik kom til et brukbart innlegg som etter en dårlig Stabæk-klarering fant George Mourad. Tromsø-spissen satte ballen kontant i Jon Knudsens høyre hjørne.

Like etter ledermålet fikk Stabæk sin første sjanse. Et godt innlegg fra Jørgen Skjelvik fant Nannskog, som avsluttet like utenfor Sahlmans høyre stolpe. Sjansen var et klar advarsel til Tromsø om hva de hadde i vente.

Stabæk-dominans
Gjestene fra Bærum, anført av en glimrende Veigar Pall Gunnarson, kjørte tidvis over Tromsø. Henning Hauger smalt ballen i tverliggeren, før Farnerud testet Sahlman med et brukbart skudd fra distanse. Tromsø sleit med å komme seg til gode scoringsmuligheter og kom ikke nærmere enn et par distanseforsøk som Knudsen hadde god kontroll på. På ande siden av banen fortsatte Stabæk å sløse med sjansene.

Gunnarsson ble spilt fri på 14 meter, fikk avsluttet på direkten, men igjen ble Tromsø reddet av tverliggeren bak Tromsø-keeper Sahlman.

Tromsø kunne dermed gå til pause med en heldig ledelse.

- 150 prosent-sjanse
Andreomgangen åpnet like sprekt som den første. Tom Høgli og Tommy Knarvik hadde hvert sitt skuddforsøk stoppet av Knudsen, før Sahlman igjen måtte redde Tromsø på andre siden av banen.

Utover i omgangen tok Tromsø mer og mer over. Stopper Koppinen kom svært nær med et knallhardt hodestøt, som i likhet med Stabæks forsøk i omgangen før, smalt i tverligger.

- Det var en 150 prosent-sjanse og der skal jeg score, innrømmer Koppinen.

Uttellingen for Tromsø kom like etter. Et nydelig innlegg fra innbytter Hans Åge Yndestad fant Remi Johansen, som enkelt kunne heade inn 2-0 til hjemmelaget.

- Vi hadde flere gode sjanser, så det var deilig å se at vi endelig fikk uttelling. Det var på tide at ballen gikk litt stang inn i stedet for ut, forteller 20-årige Johansen, som igjen spilte en god kamp for Tromsø.

Årets største TIL-seier
Scoringen så ut til å ta motet fra et Stabæk-lag som så svært friske ut før pause. I stedet var det hjemmelaget som fortsatte å skape sjanser. Nærmest kom bortelagets høyreback Vegar Hedenstad da han sleivet ballen i tverligger og ut bak lagkamerat Knudsen i Stabæk-målet.

På overtid sikret George Mourad årets største Tromsø-seier da han satte inn et korrekt idømt straffespark.

- Det var en viktig kamp for begge lag, fortelller Tromsø-trener Per Mathias Høgmo.

- Det har vært slitsomt å ikke få uttelling de siste kampene, men jeg syns vi har holdt fokus og jobbet videre. Det var bare et spørsmål om tid før vi fikk scoringene.

Stabæk har på sine fem siste kamper sluppet inn hele 13 mål. Det er grunn til bekymring for Jan Jönsson og Stabæk.

- Vi slipper inn for mye mål, innrømmer trener Jönsson.

- Vi pratet om at vi måtte passe oss for å bli for offensive, men det er litt marginer som gjør at vi får mål nummer to i mot oss.

Seieren sender Tromsø opp på sølvmedaljeplass i Tippeligaen, mens Stabæk innehar en skuffende 11. plass.