VANT: Mathias Frank kunne endelig juble. Foto: EPA/JAVIER LIZON
VANT: Mathias Frank kunne endelig juble. Foto: EPA/JAVIER LIZONVis mer

Endelig lykkes Frank i Vueltaen, mens Quintana forsvarte ledertrøya

- Jeg er superlykkelig.

Mathias Frank tråkket fra konkurrentene i den tøffe avslutningen og vant onsdagens etappe i Vuelta a España. Nairo Quintana forsvarte igjen den røde ledertrøya.

Sveitsiske Frank, som er lagkamerat med Vegard Stake Laengen i IAM-laget, var med i en stor utbrytergruppe (28 ryttere) som la hovedfeltet bak seg tidlig på den 177,5 kilometer lange etappen fra Castellon til Llucena. Siden ingen av dem er farlige i sammendraget, ble det ikke gjort mye for å hente dem inn.

Frank viste seg som den sterkeste i den bratte stigningen som avsluttet etappen og krysset mållinjen i ensom majestet.

Etterlengtet seier

– Jeg er superlykkelig. Jeg har vært veldig nær seier flere ganger, og i dag lyktes jeg, sa Frank, som har vært med i flere gode brudd og notert tre tidligere topp-ti-plasseringer i rittet.

– Denne sesongen er det ikke mye som har fungert for meg, men jeg kom til Vueltaen for å ha det gøy, og endelig tok jeg min første seier på to år. Det er en flott følelse å være etappevinner i et Grand Tour-ritt.

Tsjekkeren Leopold König fra Sky-laget var slått med seks sekunder, mens nederlenderen Robert Gesink fra LottoNL ble nummer tre.

Uendret i trøyekampen

Quintana og de andre sammenlagtrivalene krysset mål vel tre minutter etter etappevinneren. Colombianeren beholder dermed sitt forsprang på 3.37 minutter til Tour de France-vinner og sammenlagttoer Chris Froome. Esteban Chaves og Alberto Contador er nummer tre og fire, henholdsvis 20 og 25 sekunder etter Froome.

Contador gjorde et forsøk på å rykke fra de andre tre, men greide det ikke. Froome var den eneste av kvartetten som viste svakhetstegn, men han greide å henge på helt til mål.

Etappen ble avsluttet med en 3,8 kilometer lang motbakke med gjennomsnittlig stigningsprosent på 12,5. (NTB)