Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endelig lyktes Nevland

Og nå er også marerittrekka til Fulham brutt.

(Dagbladet.no) Reading - Fulham 0-2. Det er ikke bare lagene i Tippeligaen som sliter med å vinne på bortebane. Få har hatt så store problemer som Fulham på fremmed gress.

Hovedstadslaget hadde før kveldens kamp hadde de spilt 33 kamper på rad uten seier på bortebane - noe som er Premier League-rekord. I ettermiddag ble den stygge rekka brutt.

Brede Hangeland & Co. vant den uhyre viktige bunnkampen mot Reading, og kapret dermed tre poeng utenbys for første gang siden seieren mot Newcastle i september 2006.

Nevlands første

Og kampen ble også en stor opptur for Erik Nevland, som har slitt siden overgangen fra Groningen i vinter. Han spilte tre kamper i starten, men så ble han plassert på benken og tribunen.

Den tidligere Viking-spilleren sleit med en akillesskade før jul og han innrømmer at han fortsatt er litt rusten.

- Det er nok grunnen til at ikke formen er på plass. Jeg spilte ikke fotball på seks uker, og etter det har jeg ikke funnet formen igjen. Forhåpentligvis løsner det snart, sa Nevland til Dagbladet i går.

Det tok ikke lang tid.

FØRSTE SCORING: Erik Nevland puttet sitt første for Fulham - da han endelig fikk sjansen igjen. Foto: AP
FØRSTE SCORING: Erik Nevland puttet sitt første for Fulham - da han endelig fikk sjansen igjen. Foto: AP Vis mer

Nevland kom inn rett før slutt og trengte ikke mange minutter på å score sitt første for klubben. Han ble spilt gjennom på overtid og skjøt i lengste hjørne fra skrått hold.

Klatret ikke

Men Fulham klatret ikke noen plasser med seieren, for Bolton slo West Ham på hjemmebane. De nærmet seg derimot Birmingham (uavgjort mot Everton) og Birmingham, som er de to lagene som ligger rett over streken.

Det var ingen sjansespekket førsteomgang på Madejski Stadium, og begge lagene virket preget av stundens alvor. Det er bare én måned igjen av sesongen, og både Fulham og Reading ligger skummelt til.

Brede Hangeland gikk i bakken i en duell med André Bikey i straffefeltet etter 11 minutter, men dommeren ignorerte gjestenes straffebønn.

Halvveis inn i omgangen ble imidlertid bortefansen bønnhørt.

Simon Davis slo inn i feltet fra venstresida og Brian McBride skled ballen inn i nettmaskene.

Kevin Doyle holdt på å utlikne kort tid før pause, men headingen hans strøk stolpen.

image: Endelig lyktes Nevland

Hangeland i tverrliggeren

McBride var bare et par centimetre unna å doble ledelsen like etter hvilen. Han klinket til på hel volley fra 16 meter, men ballen smalt i tverrliggeren - som trolig fortsatt rister.

Stengene fikk nemlig kjørt seg noen ganger i løpet av andreomgangen.

20 minutter før slutt headet Hangeland - som ikke akkurat er noen notorisk målscorer - en corner via fingertuppene til Reading-keeperen i tverrliggeren. Og bare noen minutter etter skjøt Jimmy Bullard et frispark i treverket.

Fulham holdt tett bakover også i de nervepirrende sluttminuttene og Nevland sendte bortefansen til himmels da han punkterte kampen på overtid.

- De hadde initiativet fra den første scoringen. De var solide og vi var ikke i nærheten. Det er ikke så mange av mine spillere som har vært i en bunnstrid før, og de virket nervøse, sier Reading-manager Steve Coppell ifølge BBC.

De engelske kommentatorene på Canal+ spøkte mot slutten av kampen med at Fulham-fansen nå kommer til å trykke opp t-skjorter med påskriften:

«I saw Fulham win away!»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media