Endelig mål for Gule Davids

Spurs slo Wigan.

(Dagbladet.no:) Wigan - Tottenham 1-2. Kampen på JJB Stadium var bare åtte minutter gammel da Robbie Keane fikk en gratissjanse. Arjan De Zeeuw bommet stygt på ballen, og Keane snappet den opp. Han rundet keeper og trillet ballen enkelt i mål.

Men det var Wigan som var mest aggressive i 1. omgang. Hjemmelaget presset Spurs en del bakover på banen, men klarte ikke skape de helt store sjansene.

Ledley King holdt på å gjøre som De Zeeuw etter 36 minutter, men klarte å rydde opp selv i kamp mot Henri Camara.

Graham Kavanagh prøvde seg på tre langskudd i løpet av de første tre kvarterene, men ingen av dem traff mål.

På overtid i 1. omgang pådro Edgar Davids seg sitt sjuende gule kort for sesongen.

Stort av Davids

13 minutter før slutt tok Davids skikkelig grep. Han mottok en pasning fra Keane på midten, og avanserte framover i stor fart. Ingen Wigan-spillere klarte å komme i kroppen på ham, og han skjøt i mål i det lengste hjørnet fra 15 meter.

Dette var nederlenderens første mål i Tottenham-trøya.

GULT KORT OG SCORING: Edgar Davids fikk, nær sagt som vanlig, gult kort. Men mot Wigan scoret han også. Foto: AP
GULT KORT OG SCORING: Edgar Davids fikk, nær sagt som vanlig, gult kort. Men mot Wigan scoret han også. Foto: AP Vis mer

To minutter før slutt reduserte hjemmelaget. Tottenham-keeper Paul Robinson slo et innlegg ut til Lee McCulloch, som enkelt scoret fra bakre stolpe.

Men målet kom for seint, og Wigan rakk ikke putte et utlikningsmål.

Tottenham har slitt med å finne veien til nettmaskene denne sesongen, og har bare puttet 16 mål på 14 kamper. Det er lite for et lag som har ambisjoner om å kapre en plass i Europa neste år.

To i dag på bortebane - mot serietoeren - var imidlertid sterkt.

Tottenham klatret én plass på tabellen, til 5. plass. Bolton kan derimot gå forbi igjen, siden de har spilt to kamper mindre enn Spurs.

ET GODT SPURS-TEGN: Dette er et bildet Spurs-fans liker å se, for da har Robbie Keane akkurat scoret.