Endelig mål

BODØ (Dagbladet): Bodø/Glimt - Lillestrøm 1-1. Aasmund Bjørkan takker Lillestrøm-keeper Magnus Kihlstedt for at hans 13 kamper lange tippeliga-mareritt er over. I vår var Glimt-spissen den reneste målkongen. Etter 11 kamper hadde han sju mål. I går kom det åttende.

- Det var en stor lettelse, ja, sier lynvingen etter å ha opplevd alle spissers mareritt: Tildels godt spill, en haug med sjanser, flere målgivende pasninger _ og skudd som har gått stang ut.

I går kom Bjørkan alene etter en perfekt frispilling fra Thor Mikalsen. LSK-keeperen ruste ut på skrå, med over halve målet åpent.

- Det var plass til hele pausemusikken der. Selv om jeg har opplevd en lang måltørke, var jeg temmelig sikker på å score, sier Bjørkan etter det første tippeliga-målet på 1331 minutter.

Sett på bakgrunn av en helt utrolig skadeliste, har Glimt gjort det svært bra. Ørjan Berg, Tom Kåre Staurvik, Andreas Evjen og Helge Aune har vært skadd i store deler av sesongen. I går var dessuten Ola Haldorsen, Christian Steen og Arild Berg ute av stand til å spille. Og som om ikke det var nok: Like før pause brakk Tommy Bergersen handa.

Spillerne er enige om at et skadefritt Glimt-lag kjemper om medaljer neste sesong. Nylig spilleklare Tom Kåre Staurvik sier:

- Femteplasser er ingen ting verdt. Neste år kan det bli artig.