Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endelig matchvinner!

ULLEVAAL (Dagbladet): Norge- Georgia 1-0. Etter snaue fire minutter skallet han inn 1-0 akkurat som far sin. Han vinket, skreik, gikk i lufta og scoret. Og bildet du ser har Nils Johan Semb og Fotball-Norge ventet på siden guttens framtid ble spådd lysende i 16-års- alderen. Steffen Iversen - som matchvinner på landslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og:

Bildet er også det første beviset på det pappa Odd Iversen har sagt og drømt om. At Steffen skal bli bedre enn opphavet.

- Det viktigste er poengene - ikke hvem som scorer, sier Steffen. Det er nasjonalt sant og personlig helt på trynet. For i den store verden - som f.eks. London hvor Steffen Iversen tjener til sin daglige ni-retters i Tottenham - er det målene som teller.

Og navnet bak dem.

- Sånn sett er det artig, mål er jo viktig, sier Steffen. Og sånn sett burde jeg også scoret ett til. - Men grunnen til at jeg ikke gjorde det, var at jeg var for sikker. For jeg var så fri - og så dønn aleine - at jeg bare skulle heade ballen hardt i mål.

- Og så ble det for hardt, litt skeivt og så gikk ballen over.

I fjor sommer - før og under EM-sluttspillet for U21-lag i Romania - var Steffen Iversen aktuell for Drillos VM-tropp. Men: Før det var ferdig, og Steffen hadde scoret Norges samtlige tre mål i turneringa, ble han funnet for lett av U-ansvarlige Nils Johan Semb. Det er en avgjørelse dagens landslagstrener har angret på siden Norge plasserte beina sine i Frankrike, og i dag er det en dårlig historie.

Akkurat som Steffen Iversens skader.

30 tøffe Tottenham-måneder

- Det har vært tungt, sier matchvinneren. - Jeg har jo ikke spilt en hel sesong på det jeg kan huske. Men bortsett i fra litt problemer med tåa, har jeg vært uten problemer siden vi spilte 3-3 mot Leeds i fjor høst (26. september). Derfor har det også gått bedre og bedre.

  • Best gikk det på Wembley i mars da han vant det eneste Manchester United ikke fikk med seg - ligacupen. På den tredje søndagen i årets tredje måned dro Steffen Iversen opp Tottenhams siste angrep. Og det lange løpets anstrengelse ett minutt før slutt ga Alan Nielsen matchvinnerstatusen på sølvfat. Og klare signaler om at noe var på gang.
  • For i år - i 1999 - har ikke Steffen Iversen hatt en eneste skade verd å skrive mer enn fem linjer om. Og det er det vi har gjort de gangene den ene stortåa hans har banket i skoen. Men i går, et stykke ut i andre omgang, luktet det nye overskrifter. Da Tottenham-spissen gikk i bakken med et smell.

Klar igjen til Albania

- Ei lårhøne, sier Steffen - ingen fare. Tror jeg. Og jeg skal jogge i dag, og det er lenge til lørdag. Jeg må da bli klar igjen på fem dager.

Det samme sier helt sikkert Nils Johan Semb til de masserende pilletrillerne sine. «Få Steffen på beina igjen til lørdag klokka 18.00.» For Lille-Ivers har spilt seg inn som en selvfølge i Sembs framtid.

Og: Han lover store gleder.

- Jeg gleder meg til sesongoppkjøringa med Tottenham, sier Steffen. - Først litt ferie sjølsagt - et par turer til Syden når det passer for kameratene mine - og så en full pre-season uten skadeproblemer. For det viser seg jo at det går bedre og bedre jo lenger jeg får spille sammenhengende.

- Føler du dette var det endelige gjennombruddet på landslaget?

- Jeg har jo spilt OK og scoret før, da. Og jeg vil fortsatt ha halvparten av det som gikk inn i Tbilisi (sjølmål). Og så scoret jeg mot Jamaica. Derfor står jeg med to og et halvt mål på seks kamper.

- Og som matchvinner for første gang?

- Ja, og når målene kommer, er det ekstra artig, sier Steffen.

Det er over middels å spille sammen med Tore André Flo også. Og spesielt når du får den servicen Steffen Iversen fikk på seiersmålet.

- Det var en strøken cross fra Tore André, han ventet og slo den helt perfekt mot den bortre stolpen, og det var bare å sette hodet til, sier Steffen.

- Det var bare å sette hodet til den fra Myggen også?

- Ja, og jeg gjorde jo det. Men den gikk over.

MÅLET: Steffen Iversen gjorde som pappa, skallet inn ballen i mål, tidlig i kampen.
JUBEL: Fire minutter tok det før Steffen Iversen markerte seg i går.