- Endelig min tur

I sin sjette sesong i verdenscupen fikk Bjarne Solbakken den etterlengtede pallplass. 26-åringen tar gårsdagens andreplass i utfor i Beaver Creek, Colorado, som en seier.

- Jeg tenkte det i går (torsdag) da jeg ble nummer to i kvaliken - tenk om dette hadde vært et tellende renn. Jeg hadde så lyst til å få det til i konkurranse, og i dag skjedde det. Endelig var det min tur, sier Solbakken til Dagbladet.

Han kjørte med startnummer fire, og ledet til Daron Rahlves suste ned som 28.mann, 69 sekunder foran nordmannen. Like etter kjørte Stephan Eberharter inn til samme tid som Solbakken, og de to tok dermed en delt andreplass.

- Hvordan var det å se løper etter løper komme i mål på dårligere tid enn deg?

- Skikkelig nervepirrende, for jeg viste jo at jeg sikkert ikke var den eneste som hadde dagen. Dessverre kjørte Rahlves litt fortere, men jeg ikke skuffet. Dette er jo tross alt min første pallplass.

Imponert trener

Fartstrener Marius Arnesen er svært imponert over sin elev, men ikke overrasket over at det var han som ble første nordmann på pallen i verdenscupen denne sesongen.

- Dette var en fantastisk prestasjon av Bjarne. Han har vært god på trening, og jeg har hatt veldig tro på han. Jeg trodde hans første plassering blant de tre beste skulle komme i super-G eller storslalåm, men skulle han først slå til i utfor, var Vail stedet. Løypa er teknisk vanskelig, og det passer han bra.

Løypa og føret passet

Heller ikke Solbakken hadde trodd at når han først skulle lykkes, så skulle det være i utfor.

- Men som Marius sier, så var dette en løype som passet meg. I tillegg var det vær og føre som gir meg en fordel, sier 26-åringen, som nå håper oppturen fortsetter etter sjuendeplass i forrige verdenscuprenn i Lake Louis og andreplass i går.

- Akkurat nå har jeg en skikkelig god følelse, og det er jo slik at lista settes høyere når en presterer bra. Så jeg håper på flere gode plasseringer framover, jeg føler meg god nok for det.

Med Kjetil André Aamodt ute, har det vært usikkerhet rundt nivået på det norske fartslaget.

- Det føles godt å lykkes sjøl uten Kjetil. Vi fikk en god lagfølelse i Lake Louise (Canada), og jeg tror vi kan prestere bra også framover, sier Solbakken, som har nye løp i morgen og på søndag.

<B>ENDELIG PÅ PALLEN: </B> Bjarne Solbakken suste ned til en 2. plass i gårsdagens utfor i verdenscupen.