Endelig NM-seier ?

Treneren: - Mørtvedt Jerkeld veldig fin i trening.

(Dagbladet.no):  Det er nøyaktig 20 år siden stjernene Sugarcane Hanover og Alm Svarten vant åpningsløpene på Sørlandets Travpark. Lørdag markeres jubileet behørig,

og Mørtvedt Jerkeld har både fart og styrke til å markere jubileet med NM-tittel i V75-6.

Her kan du klikke deg inn og kjøpe de ferdigvurderte V75-forslagene til Dagbladet.no\'s travekspert.

I sommer har han vist seg som eneren i kaldblodseliten. I fjor ble han toer i NM, kun slått av Moe Odin, og i forfjor var han treer i mål. Sammen med sin faste svenske  kusk Jim Frick skal han normalt slugge seg til NM-seier lørdag.

Mesteren står over

Ola Engevold trener Mørtvedt Jerkeld. Han har også Moe Odin i sin varetekt. Moe Odin ømmet litt og er behandlet i knær og ledd. Nå konsentrerer kaldblodskongen seg om avlspliktene fra Spangberg Gård på Stange, mens kronprins Mørtvedt Jerkeld står klar til å overta løpstronen.

- Mørtvedt Jerkeld holder fin form. Han har tatt løpet i Årjäng fint. Da travet han med jernsko foran. Nå blir det barbent foran, og han får på seg skylappene. Jeg kjørte intervaller med ham onsdag og da virket han veldig fin, sier Engevold til Dagbladet.no. 

- Distansen passer perfekt, men sporet kunne vært bedre. Hesten er imidlertid uøm for posisjoner. Jeg har respekt for Vinning Kos i form.

 ENDELIG NM-VINNER?  Med regjerende mester Moe Odin på sidelinjen, er stallkamerat Mørtvedt Jerkeld storfavoritt til å ta sin første NM-tittel sammen med kusk Jim Frick i V75-6 lørdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM
ENDELIG NM-VINNER? Med regjerende mester Moe Odin på sidelinjen, er stallkamerat Mørtvedt Jerkeld storfavoritt til å ta sin første NM-tittel sammen med kusk Jim Frick i V75-6 lørdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

Kvitt helsetrøbbel

- Nå slipper vi Moe Odin. Han var best i fjor, men samtidig slet Mørtvedt Jerkeld med hudbetennelse og noen småproblemer. I år har det ikke vært noe trøbbel med helsa.

- Jeg er optimist og tror på en god vinnersjanse, sier trener Ola Engevold.

- Moe Odin skal stå i avlstjeneste på Spangberg frem til august. Da skal han tilbake til eier Tor Martin Moe, så får vi se hva som skjer videre.

Suksess-Holm

Stall Steinar Holm vinner løp over en lav sko om dagen. Nannestad-treneren seler ut  vinnere omtrent hver løpsdag.

Lørdag har Holm-stallen tre fine muligheter. Toclosetocall og Boreas skal ut i V75-3.

Toclosetocall må finne seg i favorittstempelet. Selv har Steinar Holm like stor tro på Boreas som står fint til i førstespor. Det er snakk om to reale seiersmaskiner. Toclosetocall har vunnet fem av åtte løp i år, mens Boreas har vunnet seks av sju. Løpet går over distansen 2640 meter.

- Boreas kan like gjerne vinne

- Toclosetocall vinner som regel når han ikke galopperer. Han har trent fint og ser bra ut for dagen. Boreas har gjort alt riktig, og den kan like gjerne vinne. Det spørs hvem som får mest klaff på løpet.

- Begge mine hester er vinnerkandidater, sier trener Steinar Holm.

Sølvhesten blir et spennende oppgjør med flere gode hester på tillegg. Løb Cowboyland, Laina Vang, M.T. Cherokee og Gentle Tilly vil nok alle ha et ord med i laget. Laina Vang er hoppen som ble kjøpt som avlshoppe, men ble så god at morspliktene er utsatt på ubestemt tid. Lørdag skal hun opp til eksamen.

Toclosetocall får selskap av Thor Borg i sulkyen, mens Boreas kjøres av Hans Christian Holm. Showtime Chief skal ut i et hoppeløp over 1609 meter.

- Showtime Chief (V75-2) har travet et par fine løp. Nest sist var hun kun slått av Muscles G.T. Jeg tror hun skal være på trippelen, og jeg blir ikke overrasket om hun stikker av med seieren. Hun kan fort være en vinner med klaff, sier suksesstreneren. 

Full gass på  Marburg

Hans Petter Tholfsen tror at dersom han skal vinne løp lørdag, skjer det med stallhesten Marburg i V75-5.

- Marburg holder fin form, og står fint til spormessig. Jeg kommer til å prøve fra start og håper vi kan beholde teten. Han er rask på de første meterne. Han skal regnes. Det er min beste sjanse for dagen, sier Vestfold-treneren.

Hans Petter Tholfsen skal også kuske Gentle Tilly i  V75-3. Gentle Tilly er belastet med dobbelt tillegg, men kan plukke ned alle med klaff.

- Gentle Tilly galopperte som sliten i løpet Garland Kronos vant sist på Jarlsberg. Han holder fin form, men møter noen bra. Kommer vi bare riktig til, er han en trippelkandidat.

- Jitterbug (V75-5) møter litt hardere selskap denne gangen. Det er en best mulig premie som gjelder.

- Creeks Superboy (V5A-2) holder fin form og er aktuell for en trippelplass, avslutter Hans Petter Tholfsen.

En alenevinner i V75 kan plusse 50 millioner kroner på kontoen.

CLOSE TO WIN? Derby-kandidaten Toclosetocall (Thor Borg)har stallkameraten Boreas som skarpeste utfordrer i V75-3.
SUKSESS-TRENER: Steinar Holm er en av landets aller dyktigste travtrenere. Lørdag reiser han til Kristiansand med tre vinnerkandidater.