Endelig noe å juble for

I går var RBK-treneren svært fornøyd med måten laget hans framsto på. -  Alle hadde lagt igjen håndveska hjemme, humrer Per Joar Hansen.

TROMSØ (Dagbladet): Etter tre usedvanlig viktige RBK-poeng i Tromsø i går kveld var det en offensiv Per Joar Hansen som møtte pressen etter ei uke i krise.

-  Den krisa vi nå jobber oss igjennom, har vi bare godt av. Den måtte komme før eller siden, klubben står tross alt med 13 seriemesterskap på rad, sier RBK-treneren.

Han er krystallklar på at RBK nå må bruke ferien til å snu krisa til noe positivt.

-  Krisa tvinger oss til å se framover, og se på hva vi vil gjøre de neste åra. Samtidig skal vi være selvkritiske på hva som har gått galt, og hva vi har gjort for dårlig, mener Hansen.

-  I alle kriser finnes det muligheter, og det er det vi må se på nå, legger han til.

Etter tap forrige helg og exit i cupen mot 1. divisjonslaget Hønefoss, har det stormet rundt Hansen de siste dagene.

Men RBK-treneren vil ikke innrømme at han har følt seg presset.

-  Tunge dager

 VELKJENTE SCENER: Jan Gunnar Solli (t.h.) gratulerer Thorstein Helstad med den første Rosenborg-scoringa. Og håper at krisa i trønderklubben nå er over for denne gang. Foto: Ingun A. Mæhlum
VELKJENTE SCENER: Jan Gunnar Solli (t.h.) gratulerer Thorstein Helstad med den første Rosenborg-scoringa. Og håper at krisa i trønderklubben nå er over for denne gang. Foto: Ingun A. Mæhlum Vis mer

-  Press og press, jeg tenker ikke sånn. Jeg har jobbet med toppidrett i så mange år at jeg vet det kommer noen tunge dager. Mye er også medieskapt, mener Hansen.

Men at seieren i går smakte ekstremt godt, la han ikke skjul på.

-  Det var veldig godt å få disse poengene nå før ferien, slår han fast.

Men det var ikke jubel å høre fra RBK-garderoben i Tromsø i går.

-  Vi kan ikke ta helt av bare for at vi vinner en kamp. Vi har fortsatt mye å jobbe med, sier Roar Strand.

-  Og vi skal jobbe knallhardt i hver kamp etter ferien også, lover Hansen.

Ingen frelser

Det har allerede blitt lansert at det vil skje endringer i RBK i løpet av sommeren.

-  Det kan være at det skjer ting, det vi har gjort så langt i sesongen, er ikke godt nok, sier Hansen, som i går vraket lagkaptein Christer Basma og Øyvind Storflor.

-  Vi prøver hele tida å komponere et best mulig lag. Når noen er litt ute av form, er det greit å slippe andre til, kommenterer RBK-treneren.

Men han mener ikke at å hente nye spillere til Lerkendal nødvendigvis er svaret på RBKs problemer.

-  I fotball angriper vi sammen og forsvarer oss sammen. Jeg har ikke tro på at det skal komme noen Jesus og frelse oss, sier Hansen.

-  Dersom vi skal ha inn noen, må det være noen som tilfører oss noe vi ikke har, slår han fast.

-  I dag er jeg mest fornøyd med den kollektive arbeidsinnsatsen, syns alle sto på i 90 minutter selv om vi ble litt baktunge på slutten, mener Hansen.