Endelig norsk seier i Oslo Grand Prix

B.B.S. Sugarlight sørget for første norske triumf på ti år.

(Dagbladet): B.B.S. Sugarlight vant Oslo Grand Prix og sørget for enorm jubel på Bjerke.

Det er ti år siden det sist ble en norsk hest som vant storløpet. Da var det Steinlager. Nå er det B.B.S. Sugarlight for alle pengene.

Hesten satt fast i Elitloppet på Solvalla for to uker siden og fikk ikke brukt kreftene. Det gjorde den norske hesten i dag. Kusken Peter Untersteiner kjørte resolutt fram og fikk overta teten etter 600 meter.

Siden var faktisk hesten ikke truet. Kusken trakk skylappene først 20 meter før mål.

Såpass enkelt ble den norske triumfen.

Fantastisk utvikling - Det er fantastisk den utviklingen hesten har gjort. Og jeg har fått være med på alt. Det er bare å nyte, sa Peter Untersteiner på RD etter seieren.

Hesten sleit med å vinne lunsjtravløp i Norge. Men så begynte ting å skje. Og da Peter Untersteiner ble koblet inn, tok hesen av for alvor.

Og Untersteiner fortsatte:

Verdens beste - Hesten er definitivt en av verdens beste. Han vant Olympiatravet, satt fast to ganger i Elitloppet. Og så vinner han sikkert i dag.

Medeier og trener Fredrik Solberg var strålende lykkelig etter løpet.

- Nå er alt bare deilig, sa Solberg på seremoniplass. Det var mye større å vinne her på hjemmebane enn på Åby, sa Fredrik Solberg.

Vinnertiden ble så sterk som 1.11,3. Ingen hest har travet raskere i Oslo over 2100 meter.

B.B.S. Sugarlight er den femte norske hesten som vinner løpet. De som har triumfert i storløpet tidliere er Scott Protector, Rex Rodney, Sugarcane Hanover og Steinlager.

B.B.S. Sugarlight tjente 1,5 millioner på seieren.

Solide norske De to andre norske deltakerne leverte også solide løp og viste at de også tilhører verdenstoppen.

- Hesten gikk et veldig bra løp. Hadde vi fått et spor lenger inn fra start, så tror jeg faktisk vi kunne kjempet om seieren.
Da hadde vi muligens fått teten, sa Geir Vegard Gundersen om innsatsen til Support Justice.

Trener Jan Kristian Waaler var storfornøyd med innsatsen til Papagayo E., feltets eneste fem-åring i dette løpet for eldre internasjonale stjerner.

- Jeg er overbevist om at vi har en hest helt i verdenstoppen snart, om det ikke kommer noen skader i veien, sa Waaler etter at storløpet var over.

De tre norske hestene ble første, tredje og femte i mål.

Det har aldri vært en større bredde i toppen i norsk travsport.