Norge slo Ungarn i håndball-EM

Endelig norsk seier! Se Oftedals briljante pasning

Etter en blytung start på EM, fikk Norge en etterlengtet opptur etter storspill mot Ungarn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Ungarn - Norge 25-38 (12-19)

NANCY (Dagbladet): EM-håpet lever! Ungarn ble slått enkelt i den første kampen i hovedrunden, og den første av tre matchballer er reddet. Håndballjentene lekte med motstanderen, og viste hva som bor i dem.

Nå må Norge slå Nederland (tirsdag) og Spania (onsdag). Samtidig må Romania slå Nederland, og nederlenderne må slå Tyskland. Dermed kan Norge fortsatt snike seg til en semifinale etter en svak EM-start.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson var glad for at laget fikk en opptur etter tapet mot Romania.

- Det er krevende når det ikke fungerer, og du taper kamper med et lag som er vant til å vinne. Spillerne krever mye av seg selv, men når det ikke lykkes, er det lett å havne i en spiral, sa han i intervju med TV3.

– Vi var sjanseløse når Norge traff dette nivået og vi ble trykket helt tilbake av et meget godt norsk lag, sa Ungarns trener Kim Rasmussen.

Enorm Løke

Det var et tydelig revansjelystent norsk lag som entret parketten i Nancy, og Norges hvitkledde damer tok tidlig grep om kampen. Ungarn kom stadig til avslutning, men enten sto Katrine Lund i veien eller så gikk skuddene i treverket.

Norges keeperspill har ikke vært like patent som i tidligere mesterskap så langt, men mot Ungarn sto Lunde fram. Med et solid forsvar foran seg, fikk motstanderen vanskelige arbeidsforhold.

Norge på sin side var langt mer effektive i angrep, og etter 12 minutter sto det 8-3 på måltavla. Spesielt lekkert var 7-3-scoringen, hvor Stine Bredal Oftedal spilte gjennom Heidi Løke uten engang å se på lagvenninna. Oftedal så den ene veien, og kastet den andre, og ungarerne var utspilt.

Løke hadde en enorm første omgang, og scoret på seks av seks forsøk i møte med Ungarns målvakt.

- De har slitt veldig med å få has på Løke. Seks mål på seks skudd. Det kan faktisk ikke gjøres bedre. sa TV3s kommentator.

- Snakk om å gi svar på tiltale. Det er sånn det skal spilles, var tidligere landslagsspiller, Karoline Dyhre Breivang, i kanalens studio i pausen.

HERJET: Stine Bredal Oftedal var i fantastisk form fredag kveld. Foto: NTB Scanpix
HERJET: Stine Bredal Oftedal var i fantastisk form fredag kveld. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Oftedal herjet

EM har vært en gullgruve for norske håndballjenter med sju strake finaler. Den svakeste EM-prestasjonen kom med 6. plass i 2000. Det er faktisk det eneste EM uten norsk medalje siden starten i 1994. Fasiten er 11 medaljer (7-3-1) på 12 mesterskap.

Veien dit nå er fryktelig vanskelig, men mot Ungarn viste de norske jentene endelig hva som bor i dem. Til pause ledet de med sju mål, og etter pause fortsatte storspillet. Ni minutter ut i andre omgang hadde ungarerne scoret to. Norge har prikket inn seks nye scoringer.

Dermed gikk det bare én vei, nemlig mot norsk seier. Spesielt Bredal Oftedal sto fram som den stjernespilleren hun er, og leverte både mål og målgivende pasninger i fleng.

Norge viste ingen nåde, fortsatte å pøse inn mål, og til slutt sto det 25-38 på måltavla.

Det var en lettet kaptein som møtte pressen etter kampen. Hun har tenkt mye på nederlagene de siste dagene.

- Det var kjempeviktig. Jeg føler hjernen min... Argh, den har jobbet kjempemye. Det var deilig, sa Bredal Oftedal.

Lang vei

Dette er stillingen etter fredagens kamper: 1) Nederland og Romania 4 poeng, 3) Tyskland 4 poeng 4) Ungarn 2 og Norge 2 poeng 6) Spania 0 poeng.

Søndag: Ungarn-Tyskland 15.00, Nederland-Romania 18.00.

Tirsdag: Spania-Romania 18.00, Nederland-Norge 21.00.

Onsdag: Spania-Norge 15.45, Ungarn-Romania 18.00, Nederland-Tyskland 21.00.

De to beste går til semifinale. Tredjelaget spiller om 5.-plassen

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer