Endelig norsk seier

Norge-Ukraina 19-16. Endelig fikk håndballgutta smake på en triumf. Nå håper keeper Frode Scheie på at den også vekker publikum i Norge.

- Dette betyr alt. Kanskje dette resultatet gjør at folk der hjemme får opp øynene for det vi driver med, og at det er bra og på høyt internasjonalt nivå, sa keeper Frode Scheie.

Tyskland-proffen hadde en strålende 1. omgang med 10 redninger. Etter pause stoppet han på fire, men endte likevel på 47 i redningsprosent.

Norge tok initiativet tidlig, og Ukraina virket fysisk slitne etter å ha spilt nesten over evne i flere andre kamper. Ved halvtid sto det 12-7, og selv om Norge brukte elleve minutter av 2. omgangen på å score, var det aldri noen fare.

Tidligere i EM var det nesten mot Frankrike, mer nesten mot Tyskland og godkjent i oppgjørene med kroatisk og spansk motstand.

- Vi har ikke spilt én 100-prosentkamp her nede, men likevel kan vi sikre den beste prestasjonen av et herrelag på veldig lenge. Får vi tid og kontinuitet, viser det seg at det kan bli bra, sa Scheie.

(NTB)