Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endelig norsk seier

Norge banket Portugal og er klare for mellomrunden i EM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERN (Dagbladet.no): Norge - Portugal 37-27. Full kontroll og fantastiske kontringer. Norge lekte seg mot Portugal, og gikk lett videre til mellomspillet i EM.

Nå venter tre kamper mot Danmark, Island og Serbia-Montenegro, og alt kan skje.

Endelig kontringer

Da Kristian Kjelling scoret kampens første mål etter noen få sekunder, var det første gang i mesterskapet Norge var i ledelsen.

Denne ledelsen klarte gutta å holde på stort sett hele omgangen, for søndag kveld satt ting mye bedre enn tilfellet har vært tidligere i EM.


Endelig fikk vi se et skikkelig kontringsspill og før pause endte fem av disse med scoring.

Norge fikk også brettet ut angrepsspillet mer, noe som førte til flere scoringer fra brede posisjon er og bedre plass til Frank Løke på streken.

Og da Ole Erevik kom inn for Steinar Ege etter 18 minutter ble også det norske buret stengt.

KOM INN OG VANT: Ole Erevik kom inn for Steinar Ege midt i første omgang. Det viste seg å være lurt. Keeper-reserven storspilte, og Norge imponerte med fartsfylte kontringer og festhåndball. Vi knuste Portugal 37-27. Foto: Scanpix
KOM INN OG VANT: Ole Erevik kom inn for Steinar Ege midt i første omgang. Det viste seg å være lurt. Keeper-reserven storspilte, og Norge imponerte med fartsfylte kontringer og festhåndball. Vi knuste Portugal 37-27. Foto: Scanpix Vis mer

Mange tok skuddansvar

Femmålledelsen ble etter pause raskt økt til åtte og ni mål.

Et bevis på at det nå har snudd for Norge så vi noen minutter ut i 2. omgang. Portugal-keeperen reddet et Løke-skudd. Men ballen gikk opp i lufta, falt ned på ryggen til keeperen og gikk i mål.

Slike marginer er godt å ha med seg inn i mellomrunden.

I kveld tok også flere spillere enn tidligere skuddansvar, og dermed ble veien til mellomspillet en ren transportetappe for Norge.

Tøft mellomspill

Siden vi ikke klarte å ta poeng mot noen av de andre to lagene (Russland og Kroatia) som gikk videre fra vår gruppe, går vi inn i mellomspillet uten poeng.

Den «enkleste» veien til en semifinale med Norge er derfor slik:

Norge vinner de tre kampene mot Danmark, Island og Serbia-Montenegro. Russland vinner alle sine tre kamper. Da får russerne ti poeng totalt, og de vinner mellomspillet.

Vi kan kapre en 2. plass med seks poeng, men samtidig er vi avhengig at Kroatia ikke vinner to av kampene sine. Ingen av lagene som kommer inn fra C-guppa kan heller få mer enn seks poeng.

Det betyr i klartekst at alle resultatene må gå Norges vei.

KRAFT OG FART: Johnny Jensen og de andre norske gutta ville virkelig vinne i dag, og etter en oppvisning i kontringshåndball vant Norge med ti mål.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!