Endelig nr. 10

LONDON (Dagbladet): Steffen Iversen (22) er skadefri, målkåt, topptrent og innleder dette årtusenets siste sesong med alle spissers hovedtall tall på ryggen - nr. 10. - Jeg har sagt det hele tida, jeg, sier pappa Odd (53). - Det var jaggu på tide at Steffen fikk den drakta.

Odd Iversen - med 158 norske ligascoringer i bein og hode - er fortsatt nasjonens fremste målscorer. Han påstår han ikke liker det - og at han skulle ønske det kom en kar og smadret rekorden - men det er en blank og storsinnet løgn. Og i går var den gamle toppscoreren på The Tottenham Lodge - treningsfeltet til avkommets arbeidsgiver.

Akkurat like beskjeden som han pleier.

- Med ti mål på fem treningskamper er nr. 10 den eneste drakta Steffen kan ha, sier Odd.

- Jeg har bare scoret ni, sier Steffen - jeg teller ikke sjølmål.

- Sjølmål? For noe tull - du var siste Tottenham-spiller på ballen.

- Ja, men den mot QPR gikk i stanga. Og etter det var det en av dem som rotet ballen i mål. Det bare så ut som om det var jeg som scoret.

- Steffen skåre tre!

Siste Tottenham-spiller med nr. 10 på ryggen het Teddy Sheringham. Siden han gikk til Manchester United har tallet stått ledig. Men nå er det Steffen Iversen som bærer alle storskytteres legendariske drakt.

Og:

Oppgraderingen fra nr. 18 til 10 har en viss betydning på familierankingen.

- Det betyr at han snart kan begynne å sammenlikne seg med faren, gliser Odd. - Gutten er jo i knallform. Og derfor tipper jeg Steffen scorer tre mot West Ham ( i dag) og tre på mandag (Newcastle hjemme). Da bør det være greit.

- Æ skåre tre!

Om seg sjøl sa Ivers - da Norge måtte vinne med fire mål foran en avgjørende VM-kvalifiseringskamp borte mot Sveits i 1977 - at han kom til å score maksimum tre! Underforstått: Det siste målet som skulle ordne VM-tur til Argentina fikk de ti andre ordne seg imellom. Og det ansvaret tok Pål Jacobsen på direkten, som sa at han skulle score det fjerde.

Resultat: Sveits- Norge 1- 0.

Steffen Iversen, som scoret tretten mål for Tottenham forrige sesong, er ikke like sværkjefta som faren. Det er med andre ord en forskjell.

- Det har gått bra i treningskampene, men det er nå det gjelder, sier Steffen. - Det skal bli godt å komme i gang. Men ikke spør meg hvor mange mål jeg håper å score. Jeg setter ikke sånne mål.

- Men det er jobben din å score mål og sørge for glede på White Hart Lane?

- Ja, og forhåpentligvis blir det mange, sier Steffen Iversen.

<B>KLAR I DAG: </B>I dag er det alvor for Steffen Iversen.