Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endelig OL-klasse

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Halvard Hanevold (29) vinner som regel ett, kanskje to, skiskytterrenn hver sesong. Men han vinner gjerne dem det blir blest om. I fjor tok han OL-gull. I år vant han på hjemmebane i Holmenkollen. Formen er på topp foran sesong-avslutningen. Det kan vise seg gull verdt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter sekundstriden med Sven Fischer i Kollen-sprinten i går (delt seier), seiler Halvard opp som en av de store favorittene til ett av skiskytterguttas høydepunkt: Dollar-rennet i Sibir om et par uker.

Halv million i premie

Det sies og skrives mye om russisk økonomi, og det meste er sikkert sant. Det er også sant at russerne, med mektige Victor Mamatov i spissen, gjør som i fjor: Flyr skiskyttereliten gratis til en by langt oppe i Sibir, sender dem ut på tre mer eller mindre showpregede renn og gir de beste en god neve dollar.

- Ca. 70 000 dollar, opplyser Mamatov da vi spør om premiesummen.

Det skulle bli en god halv million det.

- Dessuten er det jo ganske sosialt, sier Hanevold uten å gjøre det minste forsøk på å holde seg alvorlig.

Vanskelig sesong

Men smilet i går kunne like gjerne skyldes seieren. Den var viktig.

- Halvard har ikke vunnet noen renn før i år, han har vært nær, men ikke lyktes helt, sier trener Audun Svartdal.

- Uansett om han har blitt nummer 7 eller 37 (som han ble i VM), har han svelget eventuelle skuffelser veldig godt og hele tida jobbet målbevisst videre.

- Slik er han, og i dag ser du resultatet, sier treneren.

Kollen-PR

- Nå er jeg bare veldig glad. Det var et fantastisk løp og jeg har ikke det minste imot å dele dette med Sven. Han er nybakt verdensmester og i tillegg en kjernekar.

- Bare moro at vi fikk samme tid, sier Halvard.

Moro syntes arrangørene i Kollen det var også. Neste vinter er det VM i anlegget, og bedre reklame enn en norsk seier i prøve-VM er vanskelig å få.

  • I dag er det VM-øvelse for skiskytterne i Holmenkollen. Både jenter og gutter stiller i kamp om tidenes første fellesstart-gull. Søndag er det verdenscup-finale med gårsdagens resultater som basis. Det blir neppe kjedelig det heller.
BLID: Halvard Hanevold vinner de viktige løpene, slik som OL og i Kollen.