- Endelig opprykk

Etter to strake miss i kvalifiseringen, rykket Collargoll United opp i øverste divisjon i Sofaligaen.

- Vi har spilt kvalifisering til divisjon A i de to første sesongene. Nå rykket vi endelig opp, forteller manager Kent Furnes (29).

Med 12 seire og én uavgjort kamp, ble det soleklar avdelingsseier i B-2 og direkte opprykk i tredje sesong. I tillegg utmerket laget seg på fair play-tabellen, med bare fire gule kort i løpet av sesongen.

Sesongen i A har også begynt bra, med en seier og en uavgjort i de to første kampene.

Som bildet avslører, er Furnes en ihuga Liverpool-supporter. Likevel har han ikke benyttet spesielt mange av John Arne Riises lagkamerater på laget i det barndomsinspirerte Collargoll United.

Zola på topp

- Nei, jeg har brukt veldig få Liverpool-spillere. Jeg går mye etter formbarometeret, samtidig som jeg har en stamme av faste spillere, forteller han og nevner noen sentrale:

- I forsvar bruker jeg Marcel Desailly, Dietmar Hamann har vært god på midten, mens Gianfranco Zola har spilt en del på topp, og har mange målgivende.

Furnes innrømmer at man må tilbringe litt tid i «sofaen» for å nå til topps.

- Jeg bruker å sjekke tidlig på morgenen når jeg står opp hvordan det har gått i nattas kamp. I tillegg sjekker jeg hvilke spillere motstanderen har og hvordan de spiller.

Fostrer Liverpool-supportere

Kent Furnes jobber som ungdomsskolelærer i Kirkenes. Han vet ikke om noen av elevene deltar i Sofaligaen, men sniker inn litt rød propaganda i undervisningen når han får sjansen:

- Jeg oppdrar dem til å bli gode Liverpool-supportere.

  • Sesongens sofamanger er den som _ uavhengig av divisjon _ har hatt den beste sesongen. Det er med andre ord ikke identisk med den som vinner divisjon A. I sesong 3 var det Martin Skogrand fra Oslo med laget Swansea City som vant øverste serie.
SOFASJEF: Liverpool-supporter ble sesongens sofmanager med laget Collergoll United etter seieren i avdeling B-2.