SÅ RØDT: Marcus Rashford var så misfornøyd med Phil Bardsley etter en duell at han skallet borti ham. Det belønnet dommer John Moss med rødt kort. Foto: REUTERS/Phil Noble
SÅ RØDT: Marcus Rashford var så misfornøyd med Phil Bardsley etter en duell at han skallet borti ham. Det belønnet dommer John Moss med rødt kort. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

Rashford fikk rødt etter nedskalling

Endelig opptur for Mourinho. Så svartnet det for Rashford

Sendt av banen mot Burnley.

  • Burnley - Manchester United 0-2 (0-2)

På fire minutter gjorde Marcus Rashford seg bemerket både positivt og svært negativt, sett med unitedøyne, under kveldens møte med Burnley på Turf Moor.

Etter 68 minutter jublet bortefansen da Rashford fikk straffespark etter å ha blitt felt av Aaron Lennon innenfor 16-meteren, og Paul Pogba skulle bare legge på til 3-0.

Joe Hart ventet lenge og gikk riktig vei, men det virket ikke som om det skulle ha så mye å si for Manchester United som da ledet 2-0.

Så svartnet det helt for unggutten.

Etter en duell med den tidligere United-spilleren Phil Bardsley forsøkte sistnevnte å sparke Rashford. Uniteds nummer ti reagerte med å gå bort til Bardsley og legge panna si i motspillerens panne.

Riktignok stanget han ikke ned Burnley-spilleren, men dommer John Moss svarte med å sende United-spilleren av banen, mens Bardsley fikk gult for etterslengeren. Muligens skulle de begge hatt samme straff, det mente ikke dommer Moss.

- Naivt

Åge Hareide gjestet TV 2s Premier League-studio, søndag kveld. Han mente dommer Moss gjorde helt rett i å sende unggutten av banen.

- Dette er de veldig strenge på. Det skjer noe i den duellen der, og det er derfor Rashford reagerer. Egentlig kunne begge forlatt arenaen, sa Hareide i studio.

United-manager José Mourinho forteller til BBC at han ikke visste hva som skjedde mellom Bardsley og Rashford.

- Jeg vil si det var naivt. Det var en gutt og en erfaren mann. Bardsley har vært med i 20 år og Marcus er en naiv gutt.

Videre sier Mourinho at Burnley var et godt lag i kveld, men at de selv burde scoret flere mål. Men at Pogba bommet plaget ikke manageren.

- Jeg skylder aldri på en spiller som bommer på straffe. Jeg skylder på de som nekter å gå fram. Paul (Pogba) har scoret noen gode for oss.

Bortelaget holdt unna, men det røde kortet kunne fort gitt Burnley en gylden mulighet til å pynte på resultatet.

I lakserosa drakter

Manchester United-manager Mourinho har etter den noe overraskende starten på sesongen fått lavere og lavere odds hos spillselskapene på hvem av Premier League-managerne som får fyken først, og kjente nok litt ekstra på presset mot Burnley i dag.

Kveldens gjester sto nemlig med én seier på de første tre kampene, etter to strake tap i serien.

Ikledd årets tredjedrakter for aller første gang, en slags lakserosa drakt som egentlig ser ut som en hvit klesvask som har blitt farget av en rød sokk, var det gjestene som sparket i gang kveldens oppgjør.

Glimrendre forarbeid

Kanskje var det nettopp draktene som ga bortelaget noe ekstra, for Manchester United startet bra på Turf Moor. Allerede etter fire minutter fikk Lingard muligheten etter godt spill av Victor Lindelöf, Romelu Lukaku og Alexis Sanchez. Avslutningen var på vei mot det lengste hjørnet, men ballen snek seg like utenfor.

Minuttet senere prøvde Luke Shaw seg, men Joe Hart stoppet skuddet fra omtrent 20 meter.

Gjestene ga seg ikke, og nevnte Hart fikk sjekket om refleksene fortsatt fungerte etter et forsøk fra Lingard ti minutter ut i kampen.

Burnley holdt unna så godt de kunne, men etter å ha stått i mot presset i 27 minutter, glapp det.

Et langt angrep fra bortelaget sørget for at Burnley lenge lå dypt i banen. Det ga ny United-mulighet.

Sanchez la inn til Lukaku som omtrent upresset fikk stange ballen i mål. Fantastisk forarbeid gjorde det forholdsvis enkelt for den belgiske kjempen som sendte United i en etterlengtet - og fortjent - ledelse.

Økte ledelsen

Burnley maktet ikke å komme til de største sjansene i førsteomgangen. Det var det gjestene som gjorde.

De rosakledde plaget Burnley-forsvaret og Joe Hart flere ganger, og like før hvilen kom det nok et mål.

Luke Shaw kom på løp og spilte opp til Lukaku. Han la igjen ballen til Lingard som klinte til - midt i magen på en Burnley-spiller.

Returen havnet hos den svære belgieren som banket inn 2-0 fra kort hold.

To sene muligheter

Hjemmelaget forsøkte å sette press på United etter hvilen, men bortelaget forsvarte seg godt. Det skal også nevnes at Joe Hart holdt noe liv i kampen for Burnley etter å ha vartet opp med flere gode og viktige redninger.

Selv etter å ha blitt redusert til en mann mindre kom United seg til stadighet opp på motsatt banehalvdel, men Burnley fikk en sjelden mulighet til å redusere etter 83 minutter.

Dessverre for hjemmelaget var David de Gea raskt nede og tok headingen til Vokes fra rundt åtte meter.

På overtid fikk de burgunder- og blåkledde to tette muligheter, men de Gea holdt unna på Vokes' forsøk, før Vydra headet like utenfor på returen.

Lukaku ble kveldens helt for Manchester United, men noe av fokuset forsvant da Rashford ble utvist.