Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endelig opptur for Vålerenga

Slo Molde 2-1 på Ullevaal.

SOLOPRESTASJON: Luton Shelton løp fra alt og alle i Molde-forsvaret før han avsluttet en eminent soloprestasjon med en strålende chip over Knut Dørum Lillebakk.Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX
SOLOPRESTASJON: Luton Shelton løp fra alt og alle i Molde-forsvaret før han avsluttet en eminent soloprestasjon med en strålende chip over Knut Dørum Lillebakk.Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX Vis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet.no): Vålerenga - Molde 2-1.

Vålerenga har hatt en forferdelig høstsesong, men fikk en etterlengtet opptur i ettermiddag.

Molde stilte som store favoritter, og tok også ledelsen med Mame Biram Diouf. Scoringer av Luton Shelton og Jarl André Storbæk sørget imidlertid for Vålerenga-seier.

- Jeg er selvfølgelig veldig glad for seieren. I flere av kampene vi har tapt har vi spilt bedre enn motstanderen. Likevel har vi endt opp med tap og null poeng. Eneste forskjell nå er at vi faktisk vant, sier manager Martin Andresen til NTB.

Det omvendte oppgjøret i Molde endte også med Vålerenga-triumf, 3-0. Spørsmålet er nå om oslolaget kan klare et hattrick av seirer mot romsdølingene i den forestående semifinalen i cupen.

- Vi har slått Molde to av to ganger i år. Jeg håper vi kan ta den tredje seieren i semifinalen, sier VIF-sjefen.

Hjemmelaget hadde et vanskelig utgangspunkt. Blant annet måtte de klare seg uten Mohammed Abdellaoue og André Muri.

Møtte høyt

Kampen åpnet med Vålerenga-press. Hjemmelaget møtte Molde høyt — uten at de helt store sjansene kom det første kvarteret.

Klanen har fått kritikk for slett frammøte. Heller ikke i ettermiddag var de på noen måte fulltallige. I ettrermiddag møtte 6891 personer opp på Ullevaal — et tall Vålerenga neppe kan være bekjent av.

MATCHVINNER: Høyreback Jarl André Storbæk kom på et sugende løp mot bakre stolpe og satte kontant inn seiermålet for et Vålerenga-lag som hadde tapt sju strake kamper.Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
MATCHVINNER: Høyreback Jarl André Storbæk kom på et sugende løp mot bakre stolpe og satte kontant inn seiermålet for et Vålerenga-lag som hadde tapt sju strake kamper.Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer

Men Klanen danket ut de tilreisende fra jazzbyen — i alle fall helt til det 18. minutt. Da tok Molde ledelsen med mannen som ikke akkurat er ukjent med å score mål:

Mame Biram Diouf.

Diouf fikk servert på hodet fra Magne Hoseth, og headet ballen bak keeper Troy Perkins. Hans 14. mål for sesongen.

Seks minutter seinere fikk hjemmelaget annulert et mål for offside.

Så — etter 39 minutter — skulle det endelig lykkes for Vålerenga. Luton Shelton fikk ballen på 16-meteren, og driblet seg gjennom Molde-forsvaret. Så chippet han ballen forbi keeper Knut Dørum Lillebakk og i mål.

1-1 til pause.

- De var mer aggressive og bedre enn oss, konkluderte Molde-trener Kjell Jonevret.

ARBEIDSRO: Etter en turbulent uke på Valle der både hovedtrener Tor Ole Skullerud og leder for sportslig utvalg Raymond Johansen forsvant fra Vålerenga, fikk Martin Andresen (t.h.) en sårt tiltrengt opptur med seier mot Molde på Ullevaal.Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
ARBEIDSRO: Etter en turbulent uke på Valle der både hovedtrener Tor Ole Skullerud og leder for sportslig utvalg Raymond Johansen forsvant fra Vålerenga, fikk Martin Andresen (t.h.) en sårt tiltrengt opptur med seier mot Molde på Ullevaal.Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer

Fornøyd med midtbanen
Manager Martin Andresen spilte ikke selv på grunn av skade, men var ulastelig antrukket på sidelinja. I pausen ga han inntrykk av å være fornøyd med midtbaneleddet.

2. omgang åpnet forsiktig. Først etter elleve minutter kom den første sjansen, ved Moldes Pape Pate Diouf. Han fikk stå omtrent alene med keeper Troy Perkins, men blåste ballen over mål.

Molde "overtok" kampen etter gigantsjansen til Diouf. Helt til 71. minutt. Harmeet Singh fikk ballen på høyrekanten, og fant Jarl André Storbæk på bakerste stolpe. Han dundret ballen i nettmaskene.

Molde presset i sluttminuttene, men Vålerenga red av stormet.

Dermed fikk Martin Andresen sin andre seier som manager fra benken, mens Molde resignerte i gullkampen med Rosenborg. Laget var sju poeng bak med én kamp mer spilt foran runden. Avstanden er den samme etter ettermiddagens batalje i hovedstaden, men trønderne har nå to hengekamper å gå på.

— Gullsjansene er borte. Nå gjelder det å passe på å ikke bli tatt igjen av lagene bak oss på tabellen, slår Magne Hoseth fast.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media