Endelig over 200

Sigurd Pettersen hoppet 208 meter i Oberstdorf. På tross av høydeskrekken.

Stilaset i den store bakken i Oberstdorf er et av de høyeste frittstående skistilaser i verden. Sigurd Pettersen setter likevel utfor med høydeskrekk.

- Høydeskrekken er reell nok den. Jeg tør ikke kikke nedover bakken. Jeg ser ut i lufta før jeg setter utfor, sier 23-åringen til NTB.

I dagens kvalifiseringsomgang la han 13 meter til sin pesonlige rekord, og landet 208 meter nedenfor hoppkanten. Han var eneste nordmann over 200 meter i løpet av to treningshopp og kvalifiseringen i dag. Og det smakte:

- Jeg har jo alltid hatt en drøm om å hoppe over 200 meter, men nå er det jo så mange som har gjort det, så det er jo ikke så spesielt lenger, sier han.

Bare Matti Hautamäki, som har hoppet verdens lengste skihopp i Planica (231 meter), hoppet lengre enn Pettersen i dag. Finnen landet på 212 meter.

Morten Solem satte ny personlig rekord med en halv fotballbane - 46 meter. 185,5 meter holdt likevel bare akkurat til å komme med til morgendagens renn.

Bare 30 kvalifiserer seg til rennet i morgen, noe de norske hopperne først fikk vite i dag morges. Fem av åtte nordmenn kvalifiserte seg. Anders Bardal var av de uheldige. Etter å ha klint til med 196 meter i siste treningsomgang, landet han på svake 168,5 meter i kvalifiseringen.

Også Lars Bystøl endte på den lengden i kvalifiseringen etter å ha vært helt nede på 193,5 meter i andre treningsomgang. Olav Magne Dønnem røyk også ut etter å ha mistet balansen på hoppet.

- Det var jo trist at vi mistet tre mann, men vi har fire mann som kan være med å kjempe i toppen lørdag. Sigurd var veldig overbevisende, Bjørn Einar Romøren hadde faktisk dårlige forhold da han hoppet 198 meter og vil antakelig hoppe mye bedre lørdag. Både Roar Ljøkelsøy og Tommy Ingebrigtsen vil heve seg betraktelig i rennet lørdag slik at vi helt sikkert kommer til å kjempe om en pallplass, sier sportssjef Jan-Erik Aalbu til NTB.

Sigurd Pettersen er mest spent på været i morgen.

- I dag var det flotte og jevne forhold. I morgen er det spådd dårligere vær og da blir det nok ikke like enkelt. Det var ekstremt morsomt å starte her. De to første hoppene var bra, men først i det siste hadde jeg følelsen av at jeg dro av litt. Det var null vind og helt trygge forhold.

- Det spesielle med skiflyging er at farten på hoppet er så stor at du ikke har full kontroll. Det er vanskelig å treffe skikkelig. Det går sikkert an å hoppe 220 meter her, men da må det bli oppdrift. I dag var det bakvind og da sprekker luftbobla, sier Sigurd Pettersen.

(NTB/Dagbladet.no)

208: Sigurd Pettersen ser ikke ned fra stilaset. Men i lufta følte han seg trygg i dag.