Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endelig overvant Odd «FFK-spøkelset»

Storbæk ble matchvinner.

• Fredrikstad - Odd Grenland 0-1

Odd tok en sterk seier i Fredrikstad - deres første noensinne i Tippeligasammenheng. Håvard Storbæk ble matchvinner i en ellers kjedelig fotballkamp. Første omgang var preget av at det var to formsvake lag i aksjon. Spillet foregikk stort sett på midtbanen, og det fåtallige publikummet kunne knapt glede seg over målsjanser. Midtveis i omgangen scoret Odd Grenland etter hjørnespark. Håvard Storbæk var sist på ballen etter litt klabb og babb i feltet. Reprisene viste dog at Fredrikstads keeper Lasse Staw ble hindret såpass at scoringen burde vært annullert. Hjemmelaget ble noe friskere etter scoringen, men slet fælt med å skape sjanser.

Den største sjansen hadde Etzaz Hussain like før pause, men et dårlig touch gjorde at Odds keeper André Hansen fikk avverget før Hussain fikk avsluttet.
Håpet Publikum håpet på en bedre 2. omgang, men ble skuffet. Odd Grenland var opptatt av å trygge ledelsen og ta de overgangene som måtte komme. Fredrikstad på sin side klarte ikke å skape noe offensivt trykk.

Fredrikstad stilte med en meget ung midtbane med tre juniorspillere, og Odd Grenlands rutinerte sentrallinje med Morten Fevang og Tommy Svindal Larsen hadde få problemer med å demme opp foran meget mål. Det var faktisk bortelaget som hadde største sjansene. Jone Samuelsen den største da han løp fra egen banehalvdel, men skjøt utenfor fra skrått hold.

Fredrikstads største sjanse fikk Tarik Elyounoussi, men alt Fredrikstads toppscorer fikk til var et svakt skudd utenfor. Helt på tampen burde Magnus Myklebust økt til 2-0, men skjøt rett på keeper da han ble spilt gjennom.
Fritt fall Alt i alt var det en spillemessig svak kamp. Fredrikstad er i fritt fall på tabellen med ett fattig poeng på de siste fem serierundene. Odd tok på sin side sin første seier på fire kamper og sin første seier i Fredrikstad på 19 år. Onsdag møtes Fredrikstad og Odd igjen. Denne gangen i Skien i NMs 4. runde. I neste serierunde skal Fredrikstad besøke Sogndal, et sted rødbuksene sjelden får med seg poeng fra.

Deretter møter de Haugesund hjemme. Odd Grenland møter formsterke Molde hjemme i neste runde, før de tar turen til Bergen for å møte Brann.

(NTB)