Endelig Owenpå

Steven Gerard fant Michael Owen med en pasning fra den øverste skuffen. 2- 0-målet 17 minutter inn i ekstraomgangene gjør livet lettere å leve på Anfield.

For Liverpool er klare for ligacupfinalen i Cardiff. Ikke stort nok for en klubb med Liverpools ambisjoner - isolert sett - men veldig godt etter de siste månedenes motgang. Og hvis Manchester United overvinner Blackburn på Ewood Park i kveld (1- 1 etter det første møtet på Old Trafford), blir finalen en kamp den ikke har vært på lenge.

En match mellom giganter.

- Gleder meg enormt

- Jeg gleder meg enormt, sier Michael Owen. - Cardiff er en flott arena, og nå er vi klare for årets første finale. Og jeg tenker ikke på det som har vært skrevet om meg i avisene i det siste (gamblingen for 25 millioner kroner) - det er bare sånn det er i dette landet. Det som betyr noe nå er at vi gikk til finalen.

Senegals VM-profil Diouf ga Liverpool 1- 0 etter bare åtte minutter. Ikke for å være veldig norsk, men det var et angrep født av John Arne Riise. For det var nordmannens lange og åpnende bakromspasning til Michael Owen som fødte målet. Deretter fulgte Owens skudd på blankt mål, Sheffield-keeper Kennys retur, Emile Heskeys følsomme tilretteleggelse og Dioufs knallharde fulltreff i det korte hjørnet.

Ferdigscoret pasning

Og det luktet fest der og da. På Anfield. Skikkelig hjemmefest og en grei vei til Cardiff. Men Liverpool er ikke seg sjøl, de sliter med alt, og i avslutningsfasen er det puslete.

Spør bare John Arne Riise.

På overtid i første omgang serverte Riise Emile Heskey en tilnærmet ferdigscoret pasning på den første stolpen. Avslutningen gikk 20 centimeter utenfor.

20 minutter inn i andre omgang gikk han til dødlinja og spilte Steven Gerard helt fri rundt straffemerket på tolv meter. Over. Og da Danny Murphy fikk en perfekt Riise-corner på den lange stolpen oppsummerte han Liverpools store problem. Ved å bomme på mål.

- Det handler om å vinne, sier Steven Gerard.

- Og det som skjedde i denne kampen, vil gi oss et løft ut over i sesongen. Vi slo Southampton sist (1-0) og har nå to seirer på rad. Det er noe å bygge videre på.

Engelsk ligacup

Semifinale 2. kamp

Liverpool - Sheffield United 2 - 0 e.e.o.

Mål: 1 - 0 Hadji Diouf (9), 2 - 0 Owen (107)

FINALEMÅLET: Sheffield Uniteds keeper Paddy Kenny kan kaste seg så langt han vil. Michael Owens skudd sendte Liverpool til en etterlengtet finale.