LEDER: Det er nesten fem år siden sist Petter Solberg krøp til køys som leder av en VM-runde i rally. Her fra Rally Sweden der han endte på 9. plass. Foto: Scanpix
LEDER: Det er nesten fem år siden sist Petter Solberg krøp til køys som leder av en VM-runde i rally. Her fra Rally Sweden der han endte på 9. plass. Foto: ScanpixVis mer

Endelig på toppen

Fire lange år for Petter Solberg, men nå leder han igjen.

||| Fire år etter at Petter Solberg (35) sist krøp til køys som leder av en VM-runde i rally, gjentok den norske rallystjernen kunststykket igjen i Rally Mexico fredag.

Etter ni av totalt 22 fartsprøver i årets annen VM-runde har lillebror Solberg snudd en skuffende niendeplass på snø i Sverige sist til klar ledelse på grus i Mexico.

- Det var veldig bra og morsomt å få en slik start, sa Solberg til wrc.com.

Han kom godt i gang i Rally Mexico, knuste konkurrentene og vant den første fartsprøven med 10 sekunder til nærmeste rival.

Fordeler

Solberg startet som nummer åtte og fikk med det de marginale fordelene av at andre kjørte opp sporet på grusveiene. Men selv om andre også nøt godt av at Mikko Hirvonen og Sebastien Loeb startet først, greide kun Petter Solberg å få ønsket effekt av det.

Citroën-føreren vant fartsprøvene 1, 2, 3, 5 og 6. På den sjuende ble det tredje bestetid, og det overrasket enkelte at nordmannen ikke slapp seg ned en plass eller to for å unngå å være førstemann ut lørdag.

- Intet taktikkeri. Jeg hadde ingen grunn til å gjøre det, vet dere. Jeg er her for å kjøre, og kjøre så fort som mulig. Vi får se hvordan resultatene er til slutt, sa Solberg.

Gode minner

Sist rallyverdensmesteren fra 2003 ledet en VM-runde var i nettopp Mexico i mars 2006. Da ble han fulgt hakk i hæl av Hirvonen og Loeb, og til slutt ble han passert og frakjørt av franskmannen.

Også siste gang Solberg var verdens raskeste rallyfører, skjedde det i Rally Mexico. Straks fem år er gått siden den gang.

Siden ble han tildelt seieren i Rally Storbritannia på grunn av en dødsulykke.

Han leder med 15 sekunder ned til Sebastien Ogier. Sebastien Loeb er treer, 27,5 sekunder bak Petter Solberg.

Storebror Henning Solberg er sjuer, 1.37,9 minutter bak.


(NTB)