Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endelig pallen for Ljøkelsøy

Etter fem forsøk kom endelig en nordmann opp på seierspallen igjen.

Han var da også veldig godt fornøyd med 2. plassen bak suverene Janne Ahonen. Finnen tok sin femte seier av seks mulige denne sesongen, men avstanden i poeng krymper for hvert eneste renn. Nå er den nede i 1,5 poeng.

- Det føles veldig bra akkurat nå. Jeg har egentlig vært bra med tidligere også, men nå klarte jeg å ta fram det lille ekstra i finalen, sa Ljøkelsøy til NTB.

Hjemme i Granåsen forrige søndag ledet Ljøkelsøy etter første omgang, og lørdag i Harrachov holdt han 2. plassen. Begge ganger tapte han tre plasseringer i finalen. Søndag lå han i angrepsposisjon med tredjeplass etter et hopp på 138 meter.

I finalen slo han til med 140,5 meter og med fem ganger 19,5 i stil. Det var det bare umulige Ahonen som tuktet.

Ga full gass

- Gjorde du noe annerledes mellom omgangene i dag?

- Nei, men jeg har fått en trygghet som gjør at jeg kan gi full gass på kanten. Egentlig var jeg litt sen, sa Ljøkelsøy.

- Sen?

- Det at jeg er sen er et godt tegn på jeg gjør ting riktig teknisk, men det er klart mye bedre å treffe hoppkanten. Derfor har jeg nok enda et par hakk å gå på, sa trønderen.

Norges landslagstrener Mika Kojonkoski var strålende fornøyd med at en av hans gutter greide å kapre en plass på pallen.

Inspirasjon

- Det føles med ett veldig mye bedre. Håper at Roars innsats også kan inspirere de andre til å heve seg ytterligere, sa Kojonkoski til NTB.

Han kan på ingen måte være misfornøyd med den norske laginnsatsen. Tre av seks mann hoppet seg oppover resultatlisten i finalen, og alle var blant de 25 beste. Lars Bystøl hoppet seg opp fra 15. til 9. plass, Sigurd Pettersen noterte årsbeste med 16. plass, mens Bjørn Einar Romøren hoppet seg opp fra 29. til 20. plass. Tommy Ingebrigtsen og Henning Stensrud endte på 24. og 25. plass.

Etter en hektisk start på sesongen hvor snømangelen gjorde at man mistet en ukes hopping har de norske hopperne prioritert kvantitet de siste ukene.

- Nå er det tid for å roe litt ned på den biten og prioritere det fysiske, sa Kojonkoski. Selv tar han seg fri et par dager for å prioritere familien.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media