Endelig pallen for Ljøkelsøy

Etter fem forsøk kom endelig en nordmann opp på seierspallen igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Han var da også veldig godt fornøyd med 2. plassen bak suverene Janne Ahonen. Finnen tok sin femte seier av seks mulige denne sesongen, men avstanden i poeng krymper for hvert eneste renn. Nå er den nede i 1,5 poeng.

- Det føles veldig bra akkurat nå. Jeg har egentlig vært bra med tidligere også, men nå klarte jeg å ta fram det lille ekstra i finalen, sa Ljøkelsøy til NTB.

Hjemme i Granåsen forrige søndag ledet Ljøkelsøy etter første omgang, og lørdag i Harrachov holdt han 2. plassen. Begge ganger tapte han tre plasseringer i finalen. Søndag lå han i angrepsposisjon med tredjeplass etter et hopp på 138 meter.

I finalen slo han til med 140,5 meter og med fem ganger 19,5 i stil. Det var det bare umulige Ahonen som tuktet.

Ga full gass

- Gjorde du noe annerledes mellom omgangene i dag?

- Nei, men jeg har fått en trygghet som gjør at jeg kan gi full gass på kanten. Egentlig var jeg litt sen, sa Ljøkelsøy.

- Sen?

- Det at jeg er sen er et godt tegn på jeg gjør ting riktig teknisk, men det er klart mye bedre å treffe hoppkanten. Derfor har jeg nok enda et par hakk å gå på, sa trønderen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.