Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endelig perfekt startspor

Men norsk håp turner på seg skader.

GLADGUTT. Gentle Tilly er en skikkelig hingst og gladgutt. Men trener og eier Espen Gundersen kasterer ikke en så verdifull hingst. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
GLADGUTT. Gentle Tilly er en skikkelig hingst og gladgutt. Men trener og eier Espen Gundersen kasterer ikke en så verdifull hingst. Foto: HESTEGUIDEN.COM. Vis mer

||| • Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster på hest!

-Han har ikke stått så fint til siden juli i fjor, sier trener og eier Espen Gundersen.

Det dreier seg om løpet som avslutter V75-spillet på Jægersro i Sverige med felles gevinstpott i Sverige og Norge.

Da er det typisk at hesten har snørr i nesa og brukte krybba i stallboksen som fotball etter den siste treningsjobben mandag.

-Jeg måtte stryke ham fra det siste løpet på grunn av forkjølelse. Han er ikke helt kvitt det ennå og småsnørrer litt, forteller Gundersen.

Ikke nok med det, men Gentle Tilly sparket til matkrybba i stallen etter den siste treningen mandag og slo på seg en skade i det ene frambeinet.

-Han har det med å turne i stallboksen etter at han har vært og trent. Han er en leken type, sier Gundersen.

Gentle Tilly er full av godt humør. Det kan gå vel hardt for seg i stallboksen når han kommer fornøyd tilbake etter trening. En gang holdt det på å gå riktig ille.

-Gitteret i stallboksen er 2,30 meter høyt. Han greide å slenge det ene beinet over gitteret og hang fast. Det ble et jævlig leven. Han ramlet over ende. Da var jeg helt knekt noen sekunder. I løpet av fem minutter hadde skadestedet hovnet opp til størrelse av en håndball. Da var jeg glad for all kunnskapen jeg har fra idretten, forteller Gundersen.
Han har spilt fotball på elitenivå og kan dette med skader i ankler og knær.  Han satte i gang med nedkjøling av skadestedet og la på en sinkbandasje så raskt han kunne.

 Hevelsen gikk ned og Gundersen kunne sette seg i et hjørne i høyet og puste ut.

-Jeg så for meg det ene og det andre. Vi må nok leve med hingsten Gentle Tilly og alle hans sprell. Han kan ikke kastreres med den verdifulle blodlinjen han har, forteller Gundersen. Det er avlen han har i tankene.

Gentle Tilly ble lastet på stallen grytidlig fredag morgen, og han får med seg kameraten Jitterbug på bilen med kurs for Malmø.

-Han koser seg med selskap, sier Gundersen.

Og i stallen i Malmø venter de andre norske hestene, blant andre hoppa Tinita Love. Men det skal ikke bety noe problem for en selskapsyk hingst.

-Neida, det gjør ingenting for ham. Han hisser seg ikke opp over det. Han er bare glad for selskap over natten, forteller Gundersen.

Mangler godfølelsen

-Jeg må innrømme at jeg ikke har den godfølelsen foran dette løpet som jeg gjerne skulle hatt. Nå står han endelig perfekt til bak startbilen, men det er dette med snørret og beinet som gjør det. Skal en norsk hest vinne i svensk sølvdivisjon, så må han være på topp, avslutter Gundersen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media