TØFF DUELL: Bodø/Glimts Mathias Antonsen Normann (t.h.) og Vålerengas Daniel Fredheim Holm delte poengene.
Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
TØFF DUELL: Bodø/Glimts Mathias Antonsen Normann (t.h.) og Vålerengas Daniel Fredheim Holm delte poengene. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpixVis mer

Endelig poeng for Tippeligaens dårligste bortelag

Etter fire tap på rappen, og 1-9 i målforskjell, klarte Kjetil Rekdals Vålerenga å ta poeng på fremmed gress.

Glimt - Vålerenga 0-0 (0-0).

BODØ (Dagbladet): - De siste 10 minuttene var det fullt kaos utpå der. Da var vi blytunge og fikk flere ugunstige balltap som ga store Glimt-sjanser. Utover det er jeg godt fornøyd med at vi holder nullen, var best i store perioder av kampen og at vi tok poeng, sier VIF-sjef Kjetil Rekdal til Dagbladet.

0-0 mot et Glimt-lag som hadde seks Tippeliga-tap på rad er kanskje ikke all verden å skryte av.

Men spillemessig viste Oslo-gjengen at noe er på gang.

Dominerte på Aspmyra Som vanen har vært på Aspmyra i det siste, satt man også denne kvelden med en følelse av at det var bortelaget som flekker tenner - mens Glimt fortoner seg i en lettere vektklasse hver gang de kom opp på banens siste tredjedel, der målene vanligvis scores.

Vålerenga fremstod rett nok ikke livsfarlige. Iallfall ikke før hvilen. Men man følte likevel at en blåkledt scoring kunne være nært forestående.

Det så man på måten Engas re-utsprungne goalgetter Deshorn Brown lå og vaket i sivet, klar til å omsette raske fremspill og lure innlegg i hard fotball-valuta.

Også Ghayas Zahid, Vajeba Sakor og særlig 18-åringen Sander Berge viste punch og fremdrift, og på Aspmyra forventet man nesten 0-1 til pause.

Men Enga kom ikke nærmere enn et lekkert samarbeid mellom Daniel Fredheim Holm, nevnte Brown og Zahid - som endte med at sistnevnte i meget god posisjon skjøt rett på Glimt-keeper Halldorsson.

- Et slit I stedet sørget et Trond Olsen-legg og ditto Fitim Azemi-heading for at Glimt faktisk kunne gå til pause med den største sjansen. Headinga strøk dog over tverrliggeren, og dermed stod det 0-0 til pause. Til tross for at Vålerenga hadde hatt ballen 70 prosent av tida.

På vei inn til hvilen pekte Enga-kaptein Christian Grindheim på noe essensielt, da han uttalte til TV2:

- Det er et slit da Glimt ligger så lavt.

Liksom Glimt-kamptein Thomas Jacobsen hadde rett, da han i samme setting sa:

- Det er godkjent til pause. Men det er ikke noe krutt fremover.

Alle sjansers mor Andre omgang åpnet med alle sjansers mor, da Tippeligaens eks-toppscorer Milan Jevtovic snurret rundt med Enga-forsvaret og serverte Trond Olsen på et fat.

Men venstrevingens absolutt godkjente skudd med høyra, ble reddet med en praktfull beinparade av Aslak Falch.

Så mye mer enn denne monstersjansen hadde ikke Glimt å by på, og etterhvert kom kampen inn i samme tralt som før pause:

Vålerenga-spill, Vålerenga-trøkk, Vålerenga-sjanser. Og en og annen Glimt-kontring som kunne gitt en forløsende hjemmeseier.

Men i stedet ebbet kampen ut med 0-0.

Glimt-trener Aasmund Bjørkan mente Bodø/Glimt var best.

- Jeg syns vi var det klart beste laget i kveld, og vi hadde de klart største sjansene.

Bjørkan la til:

- Jeg er meget godt fornøyd med at vi klarte å holde nullen (for første gang siden 2-0 over Sogndal i seriestarten - red.).

Over på blank goal Dermed klarte Glimt iallfall å bryte sin brutale rekke med seks Tippeliga-tap på rad. Og trolig var fornøyde med det - selv om den meget talentfulle unggutten Mathias Normann (19) blåste en kjempesjanse over, på nesten blank goal rett før slutt.

Mens Vålerenga tok årets første bortepoeng, og - med god hjemmeflyt er i ferd med å spille seg ut av bunnsjiktet.

Trolig for godt.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.