Rosenborg tok årets første seier

Endelig Rosenborg-seier: - Enorm lettelse

Sesongens første Rosenborg-seier kom i runde seks.

ENDELIG: Først i den sjette Eliteserie-runden kunne Rosenborg juble for sesongens første seier. Den kom mot Sarpsborg hjemme på Lerkendal. Video: Eurosport Vis mer
  • Rosenborg - Sarpsborg 08 1-0 (1-0)

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): At Rosenborg har hatt en sesongåpning langt under forventet, er ingenting annet enn skuffende for den regjerende seriemesteren fra Trondheim.

Forløsningen kom kom mot det som før sesongen var antatt å bli en av Rosenborgs største utfordrere til seriegull - Sarpsborg 08. Det skulle altså gå helt til runde seks før Rosenborg klarte å ta tre poeng i årets Eliteserie.

Jumboplassen i Eliteserien er overlatt til Tromsø, som siden seieren i første kamp har tapt fire ganger.

- Det kjennes godt å ta en trepoenger for første gang i år. Det var kjempeviktig for oss sånn situasjonen er nå. Vi får betalt for energien vi legger igjen, vi er sinnssykt på hele tiden. Det er så deilig at vi får betalt. Det var en fortjent seier i dag, sier matchvinner og RBK-kaptein Mike Jensen til Eurosport.

- Dette var veldig viktig for oss, jeg legger ikke skjul på det. Heldigvis vant vi 1-0. Jeg kjenner en enorm lettelse, først og fremst, sier Horneland til samme kanal.

Store sjanser

Rosenborg hadde mye ball, men klarte ikke å spille seg til de kjempestore sjansene i åpningsminuttene.

Etter et kvarters spill kom det en nesten-smell på feil banehalvdel for de svarte og hvite. Sarpsborg hadde rett og slett noen vanvittige sjanser, og bare godt keeperspill av André Hansen reddet trønderne.

Mannen som i fjor ble kåret til årets spiller i Eliteserien måtte ut i full strekk for å slå unna et forsøk fra Jørgen Strand Larsen - men måtte gi retur. Forsøket fra Kristoffer Zachariassen ble blokkert på streken.

I minuttene som fulgte var det også Sarpsborg som skapte sjansene og virket hakket hvassere enn gjestene.

Molde751117-616
Bodø/Glimt641115-913
Odd64119-513
Vålerenga63129-810
Kristiansund73137-810
Viking53028-79
Mjøndalen622210-118
Brann72239-108
Haugesund62139-77
Ranheim62138-87
Sarpsborg61415-57
Stabæk62136-97
Lillestrøm62134-97
Strømsgodset61239-115
Rosenborg61233-95
Tromsø61145-114

Heldig scoring

Drøye fem minutter før pause eksploderte halvfulle Lerkendal. For mens Sarpsborg hadde hatt de største sjansene, utnyttet Rosenborg sjansen når de først fikk den.

Mike Jensen var rett og slett litt heldig da han banket til fra sju meter, og ballen gikk via Sarpsborg-keeper Aleksandr Vasyutin og i mål. 1-0.

- Det er litt mye rot, men vi må bare holde energinivået oppe, sier målscoreren til Eurosport i pausen.

- Befriende med scoringen, konstaterte Eirik Horneland.

Sarpsborgs Zachariassen var på sin side irritert over å ikke ha klart å satt egen sjanse.

Tvunget til to bytter

En vilje til å kjempe våknet i Rosenborg. Etter pausen spilte de seg plutselig til flere sjanser, og kampen levde i aller høyeste grad.

Ved to anledninger måtte Vasyutin fram med hanskene og redde noen store Rosenborg-sjanser med 20 minutter igjen.

Men på minussiden ble Rosenborg tvunget til å gjøre to bytter - Anders Konradsen og Anders Trondsen - på grunn av det som så ut som skader.

Men Rosenborg klarte å holde unna, og tok tre etterlengtede poeng. Som nevnt har de dermed flyttet seg vekk fra jumboplassen i Eliteserien.

Sarpsborgs Nicolai Næss vil ikke friskmelde Rosenborg.

- Vi var det beste laget her i dag. De har slitt i starten, og jeg vil ikke si at de er helt friskmeldt ennå, sier han til Eurosport.