Endelig sammen igjen

STAVANGER (Dagbladet): Ikke siden kampen mot Odd Grenland for snart ett år siden har Bjarte Lunde Aarsheim og Erik Fuglestad spilt sammen. I går bidro Vikings sentrale midtbaneduo sterkt til at Start ble knust - og at Viking igjen er med i gullkampen.

Det var egentlig ikke meningen at Erik Fuglestad skulle spille i det hele tatt. Den tidligere Norwich-proffen har slitt med et virus, men ble kastet innpå etter at Trygve Nygaard fikk problemer med lysken under oppvarmingen.

- Kroppen fungerte. Jeg synes samarbeidet med Bjarte fungerte bra. Spesielt i første omgang, sier Fuglestad - som laget Vikings andre mål.

Fuglestad trives veldig godt sammen med Aarsheim sentralt på Vikings midtbane.

- Jeg tar det meste av det defensive arbeidet, og liker å hente ballen dypt på midten. Bjarte ligger i rommet foran og er den kreative. Vi utfyller hverandre godt, sier Fuglestad.

Kaptein Aarsheim roser også sin midtbanekollega.

- Erik spilte en veldig god kamp i dag, sier Aarsheim.

Gullkamp

Trener Benny Lennartsson har tidligere uttalt at savnet av kaptein Bjarte Lunde Aarsheim har vært enormt. Nå er Aarsheim tilbake i slag. Akkurat det kan bety at Viking er i ferd med å melde seg på i gullkampen.

- Nå er det veldig åpent. Det laget som kommer inn i en seiersstim vil vinne. Og hvorfor skulle det ikke bli oss? Vi har et veldig godt lag, sier midtbanenestor Aarsheim og fortsetter:

- Nå er vi for alvor med i gullkampen, men da må vi slutte å spille så mye uavgjort, sier han.

Aarsheim kjenner ingenting til skaden som har satt ham ut i et år.

- Jeg er i bra form, men ikke helt på topp enda. Nå kjenner jeg tre kamper på ei uke i kroppen. Det er viktig at jeg ikke overbelaster meg nå, sier han.

Også midtbanekollega Fuglestad tror på toppstrid.

- Vi skal være med utover høsten. De fleste har glemt oss, og det passer bra. Vi skal i alle fall klare medaljer, sier Fuglestad.

Slapp lett til

Etter Lyns tap er nå Viking fem poeng bak Rosenborg. Laget har bare tre tap i årets serie, og har 16 seriekamper på rad uten tap hjemme på Stavanger stadion.

Erik Fuglestad var overrasket over hvor lett Viking slapp til i kampen mot Start.

- Jeg trodde ikke det skulle være så lett å skape sjanser mot de. Slik situasjonen er nå skal Start få det veldig tøft med å overleve, sier han.

SMAK AV GULL: Bjarte Lunde Aarsheim var tilbake på Viking-midtbanen i spann med Erik Fuglestad. Da øker gullsjansene for rogalendingene.