Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endelig scoret Gamst igjen

- En barriere er brutt.

(Dagbladet.no): Blackburn - Bolton 4-1.

I går gikk Blackburn-manager Mark Hughes ut og forsikret at Morten Gamst Pedersen ville slå tilbake etter en svak periode.


Særlig har frisparkspesialisten slitt med å score mål, men i dag fikk han endelig nettkjenning - for første gang denne sesongen.

På overtid møtte Vadsø-gutten et innlegg på bakre stolpe, før han banket ballen i mål via keeper.

Og det var godt å få den første seriescoringen for året.

- Omgivelsene har nok fokusert mer på den enn meg, men likevel var det en barriere som ble brutt, sier Gamst til Nettavisen.

Sjefen Mark Hughes var også fornøyd etter kampen, og hinter om ny kontrakt til den norske landslagsvingen, som har blitt koblet til flere andre klubber.

 - Det der er det min agent som tar seg av, så det tenker jeg ikke så mye på. Jeg trives godt i Blackburn, og det er en fin klubb hvor jeg får mye tillit, sier 26-åringen.

McCarthy startet ballet

ENDELIG NETTKJENNING: Morten Gamst Pedersen scoret i dag for sitt Blackburn - for første gang denne sesongen. Gamsten møtte et innlegg på bakre stolpe, og dunket inn lagets fjerde. Foto: AFP/SCANPIX
ENDELIG NETTKJENNING: Morten Gamst Pedersen scoret i dag for sitt Blackburn - for første gang denne sesongen. Gamsten møtte et innlegg på bakre stolpe, og dunket inn lagets fjerde. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

Men allerede i første spilleminutt viste den norske landslagsspilleren at han hadde noe på gang. Bare en blokkering av en motspiller hindret scoring.

En generelt aktiv Pedersen viste seg også fra på et frispark rett før Balckburns første scoring, i det 25. spilleminutt.

Da fikk Benedict McCarthy sette et straffespark i mål etter en felling av David Dunn.

- Det skulle ikke vært straffe, men corner. Dommeren i dag er en god dommer, men gjorde en stor tabbe som forandret hele kampen, sa Boltons manager Gary Megson.

Dette ble første omgangs første mål, men det manglet ikke på muligheter til noen av lagene. Blant annet styrte Kevin Nolan et innlegg i tverrliggeren.

Raknet i andreomgang

Bolton kjempet seg imidlertid tilbake etter hvilen da Kevin Davies hamret ballen i mål og utlignet mot gamle lagkamerater fem minutter ut i annen omgang.

Men derfra og ut var det Blackburns dag. Benni McCarthy ble tomålsscorer da han hamret sin annen straffe for dagen i nettaket, like før David Bentley kjempet inn 3-1 etter 71 minutter.

Og til slutt, fire minutter ut i den tre minutter lange tilleggstiden, fikk Morten Gamst Pedersen altså bredsidet enkelt inn 4-1.

- Bolton kan ikke klage på resultatet, vi ga god valuta for pengene. Vi spilte god fotball, særlig i første omgang, sa Blackburns manager Mark Hughes til BBC, ifølge NTB.

Dermed innehar Blackburn niendeplassen, bare fem poeng bak Liverpool som har fjerdeplassen som gir plass i mesterligaen.

- Vi gjorde en positiv kamp og fikk et flott resultat. Jeg føler at spillerne beviste hva som bor i dem. Alt i alt var det en god dag, sa Hughes.

Bolton må begynne å vinne kamper for å unngå nedrykk til mesterskapsserien.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media