Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endelig scoret spissene for Start

Nielsen og Valencia senket LSK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Start - Lillestrøm 3-2 e.e.o (2-2) (2-1).

(Dagbladet.no): Start begynte sesongen i motbakke. Men etter at Stig Inge Bjørnebye tok over har formkurven pekt i motsatt retning. Nå har også spissene begynt å score. Mot Lillestrøm i kveld ble alle tre målene besørget av spillere i fremste rekke.

Kom i fokus

David Nielsen åpnet scoringsballet etter bare fem minutter, da han headet inn et innlegg fra Steinar Pedersen. Arild Sundgot utliknet kort tid etter, men det var mer i vente fra Starts midtspiss.

Etter en halvtime rullet Start nydelig opp på høyre. Ballen endte til slutt opp hos Nielsen, som satte inn sitt andre for kvelden. Men det var i andre omgang dansken virkelig fikk all oppmerksomhet.

Start kontret etter en corner, og midt på Lillestrøms halvdel valgte keeper Heinz Müller å komme ut for å skjære av, i duell med Nielsen. LSK-keeperen taklet, Nielsen filmet, og dommmer Kjell Alseth valgte å vise «Fuglas» siste skanse det røde kortet.

– Klar filming. Jeg går etter ballen, men treffer ingenting og han slenger seg, sa Müller selv til TV2 etter 90 minutter.

TV-bildene viste også at det røde kortet var meget tvilsomt, noe Nielsen også var enig i. Men at han filmet ville han ikke være med på.

HELTEN:  Alex Valencia blir gratulert etter å ha sendt laget til semifinale i cupen. Foto: Scanpix
HELTEN: Alex Valencia blir gratulert etter å ha sendt laget til semifinale i cupen. Foto: Scanpix Vis mer

– Han skal ikke vises ut, men jeg hopper over ham og blir hindret fra å komme forbi – selv om han ikke rører meg, forsvarte han seg med.

Otto Fredrikson måtte plutselig steppe inn, og finnen fikk det omgående hett. Spillet var såvidt kommet igang etter utvisninga før Kristoffer Paulsen hadde skutt i stanga. Samme Paulsen fikk et stangskudd til i det 70. minutt.

Turning point

Bare fem minutter senere fikk Start, og de fleste trodde sørlendingene skulle punktere.

Men Fredrikson valgte rett vei på det harde, løftede skuddet fra Atle Roar Håland, og Lillestrøm fikk troen på utlikning.

Lillestrøm begynte å trykke på, og trener Uwe Rösler dyttet Frode Kippe opp på topp. Stopperen skapte mye trøbbel foran, men det var Sundgot som nok en gang ble helten.

Ballen ble slått inn i feltet, og Sundgot styrte ballen i det lengste hjørnet, bare 20 sekunder før dommer Kjell Alseth blåste av.

– For jævlig deilig

image: Endelig scoret spissene for Start

Ekstraomgangene ble like kjedelige som ekstraomganger pleier å være. De fleste hadde belaget seg på straffesparkkonkurranse, men Start ville det annerledes. Minuttet før slutt falt avgjørelsen.

Alex Valencia ble spilt gjennom, og alene med Fredrikson klinte bergenseren ballen opp i nettaket.

– Unnskyld uttrykket, men det var helt for jævlig deilig. Helt fantastisk, sa matchvinneren til TV2 etter kampen.

Valencia mente at laget spilte dårlig under ekstraomgangene, men at de hadde den rette innstillinga.

– Vi visste vi var en mann mer, og at de sannsynligvis var mer slitne enn oss i ekstraomgangene.

Med den seine scoringa fikk aldri Lillestrøm tid til å komme tilbake, og dermed er Start klare for semifinale i cupen.

– Ett minutt igjen, utrolig. Jeg syns vi fortjente å få sjansen på straffekonk, uttalte en tydelig skuffet Arild Sundgot.

– Start har marginene med seg om dagen. Det er utrolig surt.

– Vinner fortjent

Start har ennå ikke tapt etter at Stig Inge Bjørnebye overtok 1. august, og Elverum-gutten selv varmeget tilfreds med resultatet.

– Heftige saker. Jeg synes vi vinner fortjent.

– Vi spiller veldig bra den første timen, men datt litt ned etter at Atle misset straffen. Vi klarte ikke å utnytte 11 mot 10 mann som vi ønsket, mener Bjørnebye.

Men som nevnt trakk Start til slutt det lengste strået, noe Bjørnebye, ifølge seg selv, ikke tvilte på i det hele tatt.

– Det var utrolig bittert å se dem score på overtid, men vi visste de var gode på dødballer så vi avskrev dem aldri.

– Likevel hadde jeg en god følelse på at vi skulle dra i land dette hele tiden, sa en svært fornøyd suksesstrener etter kampen.

Start har da altså, sammen med Fredrikstad, kvalifisert seg for semifinale i NM. I morgen spiller Follo og Sandefjord, og Viking og Rosenborg om de to øvrige plassene.

  • Din mening: Start har ennå ikke tapt under Bjørnebye. Er det kun effekten av ny trener, eller er laget godt nok til å være med i toppen?
BARE NESTEN: Arild Sundgot scoret to, men det holdt ikke til avansement for LSK.