Endelig scoret Stabæk-spissene

Stabæk-spissene har slitt med voldsom måltørke i eliteserien. Mot Sogndal scoret fire angrepsspillere.

- Det er utrolig morsomt når det løsner både spillemessig og for oss fire på topp. Det at alle fire spissene scoret er spesielt viktig ettersom vi har slitt så lenge, kommenterer Christian Michelsen etter 4-0-seieren.

Verken han eller Thomas Finstad scoret mål i eliteserien i hele fjorårssesongen. Mot Sogndal scoret de sine første mål i årets eliteserie. Det samme gjorde Marel Baldvinsson.

Stabæk-trener Gaute Larsen jublet naturlig nok over at spissene hans endelig har funnet veien til nettmaskene.

Betyr mye

- Det betyr enormt mye for oss at vi har spisser som scorer. Vi kan ikke regne med å dominere kamper på samme måte som vi gjorde i dag, og da trenger vi folk som er giftige foran mål, sier Larsen.

Stabæk var det klart førende laget i hjemmekampen mot Sogndal. Laget produserte målsjanser på løpende bånd gjennom hele kampen, og det var fullt fortjent da Christian Michelsen førte laget i ledelsen 1-0. Scoringen kom etter at Christian Holter brøt fint 30 meter fra Sogndals mål. Venstrebacken spilte vegg med Tryggvi Gudmundsson, og Christian Michelsen kriget inn det flate innlegget.

Etter dette fortsatte Stabæk å skape målsjanser. Tryggvi Gudmundsson la på til 2-0 etter et nydelig angrep i det 29. minutt.

Flo bommet

Islendingen Marel Baldvinsson kom inn for Stabæk etter pause. Han brukte bare tre minutter på å gi bæringene ledelsen 3-0. Thomas Finstad la på til 4-0 kort tid før slutt da han bredsidet et innlegg fra venstresiden sikkert i mål.

Sogndal var temmelig tamme gjennom hele kampen. Nærmest redusering for bortelaget var Håvard Flo. Han hadde flere muligheter til å score på Sogndal-kontringer, men klarte ikke å få ballen i nettet.

(NTB)