Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endelig seier for Martin

Endelig vant Martin Schanche en EM-runde igjen, etter to år med motortrøbbel og frustrasjon. I dag kunne han juble for sin 73. rundeseier totalt og den åttende på Lyngåsbanen, men den første siden han byttet bil til Opel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er den største seieren, og det må være lov å være sentimental. Jeg satt i bilen og gråt, jeg tenkte på at dette skulle «gammer'n» sett, sa Schanche og tenkte på sin far som døde i begynnelsen av august.

- Moren min sitter foran TV og ser løpet. Hun har alltid trodd på meg. Jeg er så glad for at det endelig lyktes, og dette har vi fortjent etter to år med slit og dårlige resultater. Etter at jeg fikk ryddet bort «ebolaviruset» i elektronikken, fungerte motoren perfekt. Den skal jeg ikke røre nå, strålte han.

Dagen startet med nest beste tid i andre kvalifiseringsomgang bak Kenneth Hansen. Tredje omgang vant Schanche 8/100 sekund foran svensken, og dermed fikk han beste startspor i A-finalen.

Han kjempet side om side med Hansen helt ned til schanchesvingen, før han la seg foran og løpet til mål.

(NTB)

SLO SVENSKEN: - Det var ingenting jeg kunne gjøre. Finalen var et hardt race, men jeg unner Schanche denne seieren, sa Kenneth Hansen (t.h) etter finalen på Lyngås.