Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endelig seier for Shampo

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Espen Knutsen spilte nok en god kamp da Columbus endelig vant. Dermed stoppet den vonde tapsrekka på seks kamper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingenting talte for Columbus-seier før nattas kamp. Blåjakkene var slitne etter en krevende kamp på torsdag. Og Geoff Sanderson, Tyler Wright, Mike Sillinger, Ray Whitney, Chris Nielsen og Brett Harkins var alle ute med skader. Erstatterne fra farmerlaget hadde lite NHL-erfaring.

Men Columbus-spillerne hadde bestemt seg for å vinne. De kriget og sloss med alt de hadde, og ble belønnet med en fortjent seier.

Espen Knutsen tok ansvar og ledet de yngre Columbus-spillerne med et godt eksempel. Shampo ofret seg og var strålende både offensivt og defensivt. Det ble til sammen over 20 kvalitetsminutter på isen for Shampo.

Tomt bur

Og sjøl om Espen ikke fikk noen poeng, produserte han nok av sjanser, både i over- og undertallsspill.

I spill fire mot fem spilte Espen fram Robert Kron i starten av andre periode. Men Kron klarte ikke å treffe mål. Espen spiller vanligvis ikke i undertall, men i natt var han blant dem som spilte mest.

I overtall styrte Shampo spillet med stor tålmodighet. Og han var nær scoring da han fyrte av et slagskudd fra blålinja seint i første periode. Tommy Salo reddet strålende den gangen.

I sluttminuttet i andre periode spilte nordmannen vakkert fri Mathieu Darche, men den urutinerte vingen klarte ikke å utnytte seg av sjansen.

Og i kampens siste spilleminutt fikk Espen også sjansen til å skyte mot et tomt Edmonton-bur etter at Salo hadde gått av isen. Men pucken gikk utafor.

God start

Før kampen skrøt trener Dave King voldsomt av Espens innsats mot Calgary på torsdag.

- Det var den gode gamle Espen. Det var hans beste kamp denne sesongen, og vi er veldig fornøyd. Vi trenger virkelig hans playmaker-evner. Og han kommer til å få veldig mye istid framover, sa King til Fox Sports.

I natt fikk Columbus en god start da Matt Davidson ga laget ledelsen etter et drøyt minutt. Edmonton utlignet mot slutten av perioden, etter sesongens største tabbe fra Columbus-backen Mattias Timander.

Seiersmålet scoret Grant Marshall mot slutten av andre periode. Han var så glad at han danset rundt på isen.

Kapteinen skadd

Og da sluttsignalet gikk var Columbus-gutta tydelig lettet. Seks strake tap var løftet fra deres skuldre.

Men seieren kostet enda en skadd spiller.

Kaptein Lyle Odelein fikk en puck i kneet og rullet rundt på isen i smerte i tredje periode. Han ble båret ut i garderoben og returnerte ikke.

Og på tribunen satt klubbpresident Doug MacLean og ristet på hodet. Odelein var den fjerde Columbus-spilleren som ble lagt til skadelista på de to siste kampene.

- Vi setter pris på at farmerlaget vårt spilte bra, var trener Dave Kings umiddelbare kommentar til AP etter kampen. Han var fornøyd med reservene.

Nå får spillerne verdifull tid til å hvile. Neste kamp er hjemme i Nationwide Arena mot Vancouver på tirsdag.Nattas Shampo-tall: 0 poeng, 20,04 minutter spilletid, -1 i +/-, 21 dropper (vant 13).

Shampo spilte i rekke med Mathieu Darche og Kevin Dineen i natt.

Columbus-keeper Marc Denis registrerte sin første seier mellom stengene siden februar.

Hele Norges coronakart