TRIUMF: Tiger Woods kunne endelig juble etter en etterlengtet seier. Foto: PHOTO / Frederic J. BROWN
TRIUMF: Tiger Woods kunne endelig juble etter en etterlengtet seier. Foto: PHOTO / Frederic J. BROWNVis mer

Endelig seier for Woods

To års seierstørke over.

Tiger Woods endte en frustrerende seierstørke da han gikk til topps i World Challenge i golf søndag kveld.

Avslutningen var av det nervepirrende slaget, men Woods satte putten fra to meter på siste hull og slo landsmannen Zach Johnson med ett slag. Woods tok den 95. turneringsseieren i karrieren, men den første siden Australian Masters i 2009.

- Det føles stort, utbrøt Woods rett etter seieren.

Siden forrige seier har golfstjernens karriere vært preget av ringvirkningene av den mye omtalte utroskapsskandalen samme år. Han har slitt med å finne formen og har samtidig falt fra 1.- til 52.-plass på verdensrankingen.

Jevn avslutning Woods endte 10 slag under par i World Challenge. Han og Johnson var suverene i tet, og tredjeplasserte Paul Casey endte fem slag bak vinneren.

Woods tok ledelsen i turneringen fredag, men mistet den etter at Johnson avsluttet med en eagle lørdag. Søndag viste han imidlertid et snev av gammel storhet og var de nødvendige to slagene bedre enn utfordreren.

35-åringen hadde tre birdier og to bogeyer før han virkelig slo til på de to siste og avgjørende hullene søndag. Først satte han lekkert inn et slag fra knappe fem meter til birdie på det 17. hullet, før han kaldt og rolig avsluttet også det siste hullet på ett slag under par.

Glad Deretter feiret han ved å slenge høyrearmen triumferende i været og beskrev følelsene på følgende måte:

95: Woods sikret i natt sin 95. turneringsseier. Foto: AFP PHOTO / Frederic J. BROWN
95: Woods sikret i natt sin 95. turneringsseier. Foto: AFP PHOTO / Frederic J. BROWN Vis mer

- Det er «awesome», hva nå enn det betyr.

- Det var morsomt da vi nærmet oss slutten. Zach la stort press på meg. Han snudde til ledelse på hull 16, men så satte jeg to gode putter, la han til.

(NTB)