Endelig seier på Alfheim for Godset. Gjorde hakkemat av Tromsø

Storseier.

• Tromsø - Strømsgodset 0-6 (0-2)

(Dagbladet): Drammenserne hadde ikke vunnet på Alfheim siden 2001 da de i ettermiddag troppet opp i nord. Den rekka ble brutalt brutt i dag.

For Godset regelrett valset over Tromsø, og kunne dra hjem med en 6-0-seier under beltet.

- Dette var tungt. Vi møter et lag som er bedre enn oss i de fleste av spillets faser i dag, sa Tromsø-trener Steinar Nilsen til C More etter kampen.

Wikheim-dobbel Etter bare fem minutter hadde Zdenek Ondrazek muligheten til å gi Tromsø en drømmestart da han ble spilt gjennom. Alene med keeper Pettersen satte han dog ballen i sisteskansen.

STORSEIER: Strømsgodset valset over Tromsø på Alfheim.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
STORSEIER: Strømsgodset valset over Tromsø på Alfheim. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

Istedenfor smalt det i andre enden. Gustav Wikheim satte ballen i mål på det som var Strømsgodsets første mulighet i kampen. Vilsvik la en perfekt ball inn i feltet der Wikheim hadde en enkel jobb med å sette ballen i mål.

Men det var Tromsø som var best offensivt i starten av sjansen, og brant nok en kjempesjanse da Morten Moldskred feiet ballen over mål fra kort hold.

Volleyscoring Etter en halvtimes spill kunne Lars Vilsvik doble ledelsen for Godset med en lekker scoring på volley.

Og ganske umiddelbart etter oppstarten etter pausen ble vondt verre for Tromsø. Gustav Wikheim scoret sin andre for dagen da han satte ballen iskaldt forbi Pål Heigre i Tromsø-målet.

Da sprakk det fullstendig for Tromsø. Florent Hanin scoret sitt første mål i Tippeligaen da han skrudde en corner rett inn i Tromsø-målet.

Men det stoppet ikke der. Iver Fossum kunne også tegne navnet sitt i målprotokollen da han gikk fra midtbanen og avsluttet ved 16 meter. I mål.

Unggutten scoret sin andre for dagen da han la på til 6-0.