Endelig seier til Räikkönen

Overlegen i Spania.

Etter en laber poengvår for finske Kimi Räikkönen, smakte det utrolig godt med en seier søndag. Da var nemlig McLaren-føreren i en klasse for seg i Spania Grand Prix.

- Endelig fikk vi lønn for strevet. Alle har jobbet hardt med bilen i det siste, og endelig ble det seier, sier en lykkelig Kimi Räikkönen etter at seieren var i boks - hans tredje i karrieren.

For det har ikke gått finnen og McLarens vei denne sesongen. I Australia kom finnen på 8. plass, i Malaysia 9. plass, i Bahrain 3. plass og i San Marino måtte han bryte. I San Marino ledet også Räikkönen løpet til han måtte bryte.

God helg

- Nå skal vi bare jobbe hardt for å vinne mer, fortsetter finnen, som ikke var sikker på seier før han krysset mållinjen.

I Spania i helgen har imidlertid det meste stemt bra for McLaren og Räikkönen. Allerede lørdag skjønte vi at dette kunne gå veien for teamet - etter en mager sesongstart - da Räikkönen kjørte inn til den tredje raskeste tiden på den første kvalifiseringen.

Søndag morgen fulgte han opp med å avansere to plasser i kvalifiseringen - slik at finnen fikk starte i beste startspor.

Räikkönen fikk også en meget god start på løpet søndag ettermiddag, og dro ifra konkurrentene på de første rundene. Han fikk raskt opparbeidet seg et forsprang på nesten 20 sekunder på hjemmefavoritten Fernando Alonso, Jarno Trulli og brødrene Schumacher.

RASKEST: Finnen Kimi Räikkönen vant klart. Foto: AP
RASKEST: Finnen Kimi Räikkönen vant klart. Foto: AP Vis mer

- Overrasket

- Bilen fungerte kjempebra, og jeg ble overrasket over hvor lett jeg fikk et stort forsprang, sa Räikkönen etter løpet.

Finnen holdt også ledelsen helt i mål, og tok dermed en fullt fortjent seier i Barcelona - til tross for at han tok det roligere på de siste rundene. Räikkönen vant foran spanske Fernando Alonso (Renault) og italienske Jarno Trulli (Toyota). McLaren-seieren søndag var også den første i år som ikke gikk til Renault.

- Når jeg så at Kimi dro ifra så mye, skjønte jeg at løpet var kjørt. Da bestemte jeg meg for å sikre at dekkene holdt, og dermed få en god plassering, sa hjemmefavoritt Alonso etter løpet.

Sammenlagtleder Alonso sikret seg andreplassen og viktige poeng i VM-sammendraget. Spanjolen har tidligere denne sesongen en tredjeplass og tre førsteplasser, noe som gir 44 VM-poeng.

Schumi måtte bryte

En som ikke var like godt fornøyd søndag, var regjerende verdensmester Michael Schumacher. For midtveis i løpet så det ut som om Schumi var på vei til å sikre en pallplass - akkurat som i San Marino. Etter en laber sesongstart skulle Ferrari-føreren snu den negative trenden i Spania.

Men den gang ei. For dekkene til tyskerens Ferrari holdt ikke mål. Først punkterte venstre bakhjul - deretter venstre forhjul. Da var løpet over for Schumacher, som tidligere har vunnet seks ganger i Spania. Schumi har dermed fortsatt ti poeng i VM-sammendraget.

Mens Alonso leder VM sammenlagt med 44 poeng, er Trulli på andreplass med 26 poeng. Søndagens vinner Räikkönen er på tredjeplass med 17 poeng.

Neste VM-runde går i Monaco 22. mai - formel1-sirkusets mest prestisjetunge løp.

(ANB)

SKÅL! Kimi Räikkönen koste seg sjampisen.