Endelig seierspallen for Tommy

Tommy Ingebrigtsen, VM-helten fra Thunder Bay i 1995, er for alvor tilbake i det gode selskap. I dag tok han for første gang skrittet opp på seierspallen etter et verdenscuprenn i hopp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter to gode hopp i Zakopane ved foten av Tatrafjellene tok han 3. plassen bak østerrikeren Stefan Horngacher og finnen Janne Ahonen.

- Jakten på seierspallen har vært lang. Selv i de tyngste stunder har jeg hatt tro på meg selv. I den senere tid har selvtilliten vokst. Den kommer med resultatene, sa Ingebrigtsen til NTB etter dagens renn i Polen, hvor det er nytt verdenscuprenn i morgen.

- Det var to gode hopp. I det siste hoppet var jeg ikke helt fornøyd med forholdene. Dermed var det et alle tiders hopp for mitt vedkommende, sa en nøktern Ingebrigtsen, som har vært stabil som bare det i de siste rennene. I Engelberg forrige helg tok trønderhopperen to 5. plasser.

Hardt arbeide

- De fine resultatene er betryggende å ha med utover i sesongen. Det er kun hardt arbeid som skal til for å bevare formen og de gode prestasjonene, sa Ingebrigtsen etter 3. plassen, bare 0,8 poeng bak finnen som har den gule ledertrøyen i verdenscupen.

Ingebrigtsen var ikke enslig norsk svale i dag. Unggutten Christian Meyer fra Selbu vartet nok en gang opp med flott hopping. Han lå på 15. plass etter 1. omgang, men etter 118,5 meter i finaleomgangen klatret han til 6. plass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer