MISFORNØYD MED KOSTEN.  Ronny Deila har mottatt mye pepper for svake resultater med Celtic. Men han får skryt for sin kritikk av dårlig kosthold i skotsk fotball. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
MISFORNØYD MED KOSTEN. Ronny Deila har mottatt mye pepper for svake resultater med Celtic. Men han får skryt for sin kritikk av dårlig kosthold i skotsk fotball. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Endelig skryter en skotte av Ronny Deila

Matnyttig kritikk, men ikke for resultatene.

Det skotske fotballforbundets prestasjonsdirektør Mark Wotte skryter av Ronny Deilas fokus på kosthold og fitness i skotsk fotball.

Deila tok for seg temaet på en pressekonferanse i forkant av Celtics europaligamøte med kroatiske Dinamo Zagreb i forrige uke.

Der gikk telemarkingen langt i å antyde at det hersker en ukultur i skotsk fotball.

- Jeg blir irritert av å snakke om dette. Tror dere Andy Murray (skotsk tennishelt) spiser chips? Med en spiller som er tre-fire kilo for tung, kan du bare glemme å møte Cristiano Ronaldo. Det fysiske nivået der ute i toppklubbene er fenomenalt. Skal ikke vi prøve å komme dit? sa Deila.

Uttalelsene er blitt lagt merke til i Det skotske fotballforbundet.
Prestasjonsdirektør Mark Wotte applauderer nordmannens måte å tenke på.

60 kamper i året - For meg var det generelle uttalelser om hva som er akseptert i dette landet. Du kan bli en god spiller eller en veldig god spiller. De veldig gode passer svært godt på kroppen sin, påpeker nederlenderen overfor The Telegraph.

- Ronaldo er alltid iøynefallende fordi han er en fantastisk atlet, og han trener mye på egen hånd og tar vare på kroppen sin. Du klarer ikke å være en verdensklassespiller, og spille 60 kamper i året, dersom du ikke passer på deg selv. Kroppen er verktøyet ditt, tilføyer han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Wottes støtte til Deila står i skarp kontrast til stemningen som har hersket i Celtic-leiren etter 0-1-tapet for nyopprykkede Hamilton sist helg. En av klubbens trofaste supportere, Billy Connolly, stilte spørsmål ved om Celtic-spillerne både har fått forbud mot å score mål og å spise potetgull.

Hartson-kritikk Ronny Deila har vært klar på at fokuset på kosthold er helt avgjørende dersom Celtic skal lykkes med ham som trener.

- Dersom Skottland og Celtic ikke er klar for disse ideene, kan jeg reise hjem til Norge. Det er ikke noe problem, sa Deila på pressekonferansen i forrige uke.

I kjølvannet av sist helgs tap mot Hamilton, måtte for øvrig telemarkingen tåle en solid dose kritikk fra den tidligere Celtic-profilen John Hartson.

- Det virker ikke som han har den fjerneste idé om hva det innebærer å være Celtic-manager, skrev han i sin spalte i avisen Scottish Sun.

- Det høres sikkert brutalt ut, men det er et faktum. Akkurat nå er han en vits. Bortsett fra at det ikke er mange Celtic-supportere som ler, det gjør i stedet resten av skotsk fotball, tilføyde Hartson.

(NTB)