Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endelig skryter en skotte av Ronny Deila

Matnyttig kritikk, men ikke for resultatene.

MISFORNØYD MED KOSTEN.  Ronny Deila har mottatt mye pepper for svake resultater med Celtic. Men han får skryt for sin kritikk av dårlig kosthold i skotsk fotball. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
MISFORNØYD MED KOSTEN. Ronny Deila har mottatt mye pepper for svake resultater med Celtic. Men han får skryt for sin kritikk av dårlig kosthold i skotsk fotball. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

Det skotske fotballforbundets prestasjonsdirektør Mark Wotte skryter av Ronny Deilas fokus på kosthold og fitness i skotsk fotball.

Deila tok for seg temaet på en pressekonferanse i forkant av Celtics europaligamøte med kroatiske Dinamo Zagreb i forrige uke.

Der gikk telemarkingen langt i å antyde at det hersker en ukultur i skotsk fotball.

- Jeg blir irritert av å snakke om dette. Tror dere Andy Murray (skotsk tennishelt) spiser chips? Med en spiller som er tre-fire kilo for tung, kan du bare glemme å møte Cristiano Ronaldo. Det fysiske nivået der ute i toppklubbene er fenomenalt. Skal ikke vi prøve å komme dit? sa Deila.

Uttalelsene er blitt lagt merke til i Det skotske fotballforbundet.
Prestasjonsdirektør Mark Wotte applauderer nordmannens måte å tenke på.

60 kamper i året - For meg var det generelle uttalelser om hva som er akseptert i dette landet. Du kan bli en god spiller eller en veldig god spiller. De veldig gode passer svært godt på kroppen sin, påpeker nederlenderen overfor The Telegraph.

- Ronaldo er alltid iøynefallende fordi han er en fantastisk atlet, og han trener mye på egen hånd og tar vare på kroppen sin. Du klarer ikke å være en verdensklassespiller, og spille 60 kamper i året, dersom du ikke passer på deg selv. Kroppen er verktøyet ditt, tilføyer han.

Wottes støtte til Deila står i skarp kontrast til stemningen som har hersket i Celtic-leiren etter 0-1-tapet for nyopprykkede Hamilton sist helg. En av klubbens trofaste supportere, Billy Connolly, stilte spørsmål ved om Celtic-spillerne både har fått forbud mot å score mål og å spise potetgull.

Hartson-kritikk Ronny Deila har vært klar på at fokuset på kosthold er helt avgjørende dersom Celtic skal lykkes med ham som trener.

- Dersom Skottland og Celtic ikke er klar for disse ideene, kan jeg reise hjem til Norge. Det er ikke noe problem, sa Deila på pressekonferansen i forrige uke.

I kjølvannet av sist helgs tap mot Hamilton, måtte for øvrig telemarkingen tåle en solid dose kritikk fra den tidligere Celtic-profilen John Hartson.

- Det virker ikke som han har den fjerneste idé om hva det innebærer å være Celtic-manager, skrev han i sin spalte i avisen Scottish Sun.

- Det høres sikkert brutalt ut, men det er et faktum. Akkurat nå er han en vits. Bortsett fra at det ikke er mange Celtic-supportere som ler, det gjør i stedet resten av skotsk fotball, tilføyde Hartson.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling