Endelig skryter en skotte av Ronny Deila

Matnyttig kritikk, men ikke for resultatene.

MISFORNØYD MED KOSTEN.  Ronny Deila har mottatt mye pepper for svake resultater med Celtic. Men han får skryt for sin kritikk av dårlig kosthold i skotsk fotball. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
MISFORNØYD MED KOSTEN. Ronny Deila har mottatt mye pepper for svake resultater med Celtic. Men han får skryt for sin kritikk av dårlig kosthold i skotsk fotball. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det skotske fotballforbundets prestasjonsdirektør Mark Wotte skryter av Ronny Deilas fokus på kosthold og fitness i skotsk fotball.

Deila tok for seg temaet på en pressekonferanse i forkant av Celtics europaligamøte med kroatiske Dinamo Zagreb i forrige uke.

Der gikk telemarkingen langt i å antyde at det hersker en ukultur i skotsk fotball.

- Jeg blir irritert av å snakke om dette. Tror dere Andy Murray (skotsk tennishelt) spiser chips? Med en spiller som er tre-fire kilo for tung, kan du bare glemme å møte Cristiano Ronaldo. Det fysiske nivået der ute i toppklubbene er fenomenalt. Skal ikke vi prøve å komme dit? sa Deila.

Uttalelsene er blitt lagt merke til i Det skotske fotballforbundet. Prestasjonsdirektør Mark Wotte applauderer nordmannens måte å tenke på.

60 kamper i året - For meg var det generelle uttalelser om hva som er akseptert i dette landet. Du kan bli en god spiller eller en veldig god spiller. De veldig gode passer svært godt på kroppen sin, påpeker nederlenderen overfor The Telegraph.

- Ronaldo er alltid iøynefallende fordi han er en fantastisk atlet, og han trener mye på egen hånd og tar vare på kroppen sin. Du klarer ikke å være en verdensklassespiller, og spille 60 kamper i året, dersom du ikke passer på deg selv. Kroppen er verktøyet ditt, tilføyer han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer