MATCHVINNER: Mattias Moström satte inn 3-2 forbi keeper Håkon Opdal mot Brann i går kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvaag, Scanpix
MATCHVINNER: Mattias Moström satte inn 3-2 forbi keeper Håkon Opdal mot Brann i går kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvaag, ScanpixVis mer

Endelig slo Moström til i kamp

Svensken er gjerne best på trening.

||| • Referat: Molde - Brann 3-2

MOLDE (Dagbladet): Han er ofte bestemann på Molde-treningene. Han trener mer enn de fleste. Han scoret bare to mål for Molde i fjor. Han er ving. Han heter Mattias Moström.

Kjell Jonevrets betrodde høyreving - venstreving i går - sliter med et kjent problem i fotballverdenen. Han spiller godt på trening, men har for vane å falle gjennom i kamp.

- Mattias er en veldig bra spiller, men han viser det sjeldent. I dag viste han det, og det var nydelig å se på.

Den svenske Molde-treneren erkjenner at han flere ganger i sin periode i romsdalsklubben har hatt litt vondt av sin landsmann.

Håper det løsner- Jeg vet hva Mattias er god for. Han viser det på trening hver dag, men når han kommer utpå der er det som han føler at alle andre enn han selv skal «gjøre det». Han nøyer seg liksom med å gjøre jobben defensivt. Og den gjør han veldig bra!

Hovedpersonen selv er langt fra å ta av, men innrømmer at årets første - og forhåpentligvis ikke siste - scoring gjorde vanvittig godt.

- Jeg prøver bare å bli bedre hver dag. Jeg står igjen etter trening hver dag og skyter og skyter. Det blir fort 40 skudd.

Målscoreren er ikke ukjent med å gå lange perioder uten å score mål, men håper naturligvis at det skal løsne skikkelig nå.

- Det var vel akkurat det samme da jeg spilte i AIK, før jeg kom til Molde. Det ble fort fem-seks mål på en sesong. Men de var i tillegg «jävligt snygga», sier Moström mens han drar til med dagens bredeste smil.

- En gammel mannDet at prestasjonene har svingt såpass mye som de har gjort, har tatt på for den 27-årige vingen.

- Det er klart det tar på litt, jeg vet jo at jeg kan bedre, men nå har jeg blitt en gammel mann, vet du. Jeg kan ikke la det gå sånn inn på meg. Jeg trener bare på og blir mye mer selvsikker av det. Å score sånne mål som i dag hjelper veldig på.

Det er ikke bare Moström som har fått sin dose kritikk, også laget hans har fått det i begynnelsen av denne sesongen. Svensken skjønner kritikken, men ber om mer tid.

- Vi kan ikke spille som i fjor. Da slo vi bare lange baller i bakrommet som Mame (Biram Diouf - journ. anm.) kunne springe på. Det fungerer ikke lenger. Nå må vi slå flere innlegg og de må være presise. Det har vi ikke fått til enda, men når det som regel bare står én mann i midten blir det fort for vanskelig.

TRENINGSGOD: Mattias Moström markerer seg ofte på Molde-trening, ikke like ofte i kamp. Men i går ble han hovedpersonen da han kronet Moldes snuoperasjon. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, Scanpix
TRENINGSGOD: Mattias Moström markerer seg ofte på Molde-trening, ikke like ofte i kamp. Men i går ble han hovedpersonen da han kronet Moldes snuoperasjon. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, Scanpix Vis mer