Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Endelig slutt på kranglingen

Edwin van Ankeren (35) og resten av spillegruppa i Odd Grenland har tatt et oppgjør med en gryende ukultur i klubben. Resultatet er medaljefotball av beste merke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Øivind A. Monn-Iversen SKIEN (Dagbladet): - Vi trengte å sette oss ned og prate og krangle litt. Få luftet hjertet, som tremålsscorer van Ankeren sier til Dagbladet. Klubben har vært igjennom en prosess de siste ukene, for å få renset lufta. Uoverensstemmelser og en del interne grupperinger var i ferd med å ødelegge stemningen i laget. Det har vært reine spillermøter og møter med trenere eller ledere til stede. - Vi er gamle nok til å høre kritikk. Nå har alle fått sagt det de ønsket, og lufta er renset. Alle kan ikke være like gode venner, slik er det bare. Men på banen må vi være det. Og det viste vi i dag, sier en fornøyd van Ankeren.

Praktfotball

Trener Arne Sandstø er også fornøyd med de siste ukenes prosess for å få hevet moralen og samholdet i laget. Borteseieren mot Lyn i forrige serierunde var et stort skritt framover. Cuptapet mot Ørn-Horten var et merkelig tilbakeskritt - og nærmest uforklarlig i lys av Odd Grenlands praktfotball i går. Sandstø sier følgende om de siste ukene: - Jeg tror det var befriende for mange å få snakket ut om dette. Den siste tida har vi trent nesten over hele Telemark. Spillerne har møtt hverandre i garderoben og reist hvert til sitt etterpå. Da er det lett å ta med seg små frustrasjoner som fort kan vokse seg store, sier Sandstø. - Det kan bare være at to spillere takler hverandre tøft på trening, og ikke blir ferdig med det der og da. Så blir episoden et tema blant dem man vanker med på kvelden, sier han. Erik Holtan satt på tribunen i går med karantene etter utvisningen mot Ørn/Horten i onsdagens cupkamp. Han mener det var på tide å få renset lufta. - Vi har dratt litt i feil retning uten at vi har pratet om det. Nå er vi ferdig med dette, fastslår Holtan. - I dag spilte vi jo glimrende. Lillestrøm hadde kanskje en sjanse? spør han.

Uønsket

Viktigst på banen: Edwin van Ankeren. Han har ikke samme status i klubben. Ved nyttår går kontrakten hans ut. Nederlenderen har selv signalisert at han ønsker å bli i Odd Grenland, men klubbledelsen forholder seg taus. - Det er tydelig at de ikke er interessert. Jeg er nok for gammel, sier van Ankeren. 36 år i august. Selv mener han alderen ikke er noen hindring. - Jeg er god nok for Tippeligaen, sier han. Det var han definitivt i går. Men prestasjonene hans har svingt - i likhet med resten av laget. - Jeg har vært forbannet på meg selv. Men i dag viste vi alle sammen hva vi kan. Her etter må vi vise at vi er gode nok for medalje, ikke bare prate om det, sier han.

Svak høst

Det siste er et tema også for trener Sandstø. De siste sesongene har Odd Grenland vært svake på høsten. Fokuset på tabellen har blitt for sterkt - og hemmende. - Vi har tenkt resultat altfor tidlig. Nå skal vi være mer opptatt av å gjøre de riktige tingene på trening. I øyeblikket er det ikke så mye som kan forbedres. Odd Grenland var et par klasser bedre enn Lillestrøm i går. Spesielt de første og de siste 20 minuttene av kampen. En utmerket start på fotballferien.

TREMÅLSSCOREREN: Martin Wiig jubler med Edwin van Ankeren, Jan Gunnar Solli (t.h.) har jublet ferdig og løper nordover - mot RBK og Trondheim.