Endelig smiler Nila igjen

Stor opptur for Nila Håkedal og Ingrid Tørlen.

Sandvolleyballparet Nila Håkedal og Ingrid Tørlen fikk en real opptur i EM-runden i Østerrike lørdag. Etter to seire er de sikret femteplass.

- Nå er det første gang jeg er skikkelig glad på lang, lang tid, sa Nila Håkedal til NTB.

Etter fadesen på Gran Canaria hvor det endte med 13. plass tidligere i måneden gikk det virkelig bra i Østerrike.

I første runde møtte de det franske paret Gemise-Fareau/Giordano, og gikk greit videre med 2-1. Men det så skummelt ut i starten. Franskmennene spilte feilfritt i første sett og vant 23-21.

Men i annet og tredje sett var det norske paret suverene, og vant 21-12, 15-9. Også i annen runde fikk Håkedal/Tørlen det tøft i starten, det østerrikske paret Gescgweidl/Hansen utspilte dem i første sett.

- De var totalt overlegne i første sett, men vi kom tilbake og vant til slutt 2-1 der også. De servet ekstremt bra, og hadde marginene på sin side, men vi beholdt troen, sa Håkedal.

I tredje runde venter kamp mot det tyske paret Goller/Ludwig, og med seier der er Håkedal/Tørlen plutselig i semifinalen.

- Det har vært en veldig oppløftende runde, vi hadde en nedtur på Gran Canaria, og er veldig fornøyde med å komme tilbake, sa Nila Håkedal.

LETTET OG GLAD: Nila Håkedal forteller at hun er skikkelig glad for første gang på lenge. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX
LETTET OG GLAD: Nila Håkedal forteller at hun er skikkelig glad for første gang på lenge. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX Vis mer

Også for Susanne Glesnes og Kathrine Maaseide ble det en god dag i Østerrike. I første runde slo de ut hjemmeparet Schwaiger/Schwaiger i strake sett, og i annen runde ble det tyske paret Holtwick/Semmler for svake.

Glesnes/Maaseide spiller mot det greske paret Arvanity/Karadassio i tredje runde.


(NTB)

Endelig smiler Nila igjen
TILBAKE PÅ VINNERSPORET:</B> Her er Nila Håkedal og Ingrid Tørlen på standa i Rio de Janeiro.